x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Renault Captur: maşina care îţi citeşte mailurile

Renault Captur: maşina care îţi citeşte mailurile

de Sebastian S. Eduard    |    12 Dec 2013   •   15:42
Renault Captur: maşina care îţi citeşte mailurile

Recent, Renault a lansat în România modelul Captur. Primul crossover urban de la Renault vine şi atacă un segment pe care se instalase cu un cauciuc, poate chiar două, Juke-ul “fraţilor” de la Nissan. Ce-i drept, preţurile diferă, motorizările sunt şi ele complementare însă, în ansamblu Captur poate fi  alegere pentru persanele tinere, care vor să se distreze, dar “n-au strâns de un Juke”.

Gadget Car

Pentru prima oară Renault vine cu o maşină cu pretenţii de gadget-car. Tableta integrată multimedia Renault R-Link, de 7 inch, permite pe lângă funcţiile deja clasice (navigaţie, computer de bord, radio, hands free pentru telefon) şi altele într-adevăr interesante. De exemplu poţi afla calitatea aerului de afară cu ajutorul unui senzor special care îţi spune gradul de poluare; poţi să-ţi adaptezi stilul de condus astfel încât să fii cât mai verde (iar computerul îţi spune unde trebuie să mai “lucrezi” să faci puncte). Ce e şi mai interesant este că tableta noastră are acces la net. Setezi mailul şi..gata. Poţi să-ţi citeşti mailurile. Pardon! Poţi, dar doar la semafor, pentru că o dată cu pornirea de pe loc computerul te întreabă dacă nu cumva vrei să ţi le citească, pentru ca tu să te concentrezi la condus. Ce urmeză este extrem de “fun” pentru că un nene anglo-saxon încearcă să-ţi citească semn cu semn mailurile scrise, evident în limba română stâlcind sau încercând să pronunţe ceea ce “vede”. Evident că aici sistemul scârţâie – e nevoie de un nene care să ştie limba română - dar una peste alta experienţa este interesantă.

Captur propune şi o altă inovaţie pe acelaşi ecran cum este, bunăoară, camera video de marşarier. Mai mult, tot la interior întâlnim pe lângă spaţiile de depozitate multiple şi tapiţeria “Zip Collection” prin care poţi scoate faţa scaunului pentru a-i oferi o tură prin maşina de…spălat.

Combinaţii de design

Renault Captur este o maşină care face impresie. Designul te scoate din anonimat, caroseria este bi-ton, iar încercările de combinaţii sunt multiple: peste 200 de combinaţii pentru exterior şi alte 100 pentru interior te poate asigura că ai o maşinuţă “aproape unică”

Gama Captur cuprinde trei versiuni de echipare (Authentique, Expression, Dynamique) şi trei motorizări: Energy TCe 90, Energy TCe 120 EDC şi Energy dCi 90. Cifrele cu care se laudă francezii arată destul de bine. Noul motor Energy TCe 120  asociat unei cutii de viteze EDC cu 6 trepte de viteză propune un consum mixt de 5,4 l / 100 km șşi emisii 125 g CO2/ km, iar motorul ultra-perfomant în 3 cilindri pe benzină, Energy TCe 90, cel mai economic din categoria sa are un consum mixt 3,7 l / 100 km. Evident că noi nu i-am crezut pe cuvânt, aşa că am trecut la partea practică. Am tras la sorţi propulsorul pe motorină şi, da, l-am găsit extrem de economic. Practic, după un week-end prin Bucureşti, am reuşit un consum de 4,5l/100km, adică doar cu 0,3% mai mult decât  cifrele declarate din fişa tehnică.

 

×