x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Renault Twizy a venit şi în România

Renault Twizy a venit şi în România

de Sebastian S. Eduard    |    02 Iun 2014   •   14:48
Renault Twizy a venit şi în România
Sursa foto: Renault Marketing 3D-Commerce

Twizy, copilul răsfăţat al celor de la Renault, despre care s-a vorbit atât de mult în ultima vreme, este lansat oficial în România. Cu un design complet inovator, un concept îndrăzneţ şi ecologic, cvadriciclul 100 % electric Renault Twizy se adresează tuturor celor care caută un vehicul ieşit din tipare. Cu dimensiunile sale ultra compacte (2,34 m lungime, 1,24 m lăţime) şi centrul de greutate foarte jos, Twizy este capabil să se strecoare cu uşurinţă în traficul aglomerat şi să parcheze în spaţii extrem de înguste. În numai 6 secunde accelerează de la 0 la 45 km/h (acelaşi timp de accelerare ca şi pentru un scuter de 125 cm³ pe o distanţă de 50 de metri).

Twizy dispune în partea frontală de o trapă care acoperă cablul de încărcare. Maşina se poate branşa astfel la orice priză de 220 V. Bateria se încarcă complet în 3 ore şi 30 de minute. Având o autonomie certificată UTAC de 100 km în ciclu urban ECE-15, Twizy poate parcurge orice oraş de la un capăt la celălalt. Twizy este prevăzut cu echipamente specifice vehiculelor electrice: sistem de recuperare a energiei de frânare, tablou de bord cu afişare pentru econometru, autonomie, indicator baterie şi eco scoring.

Dotările standard de confort şi siguranţă includ: airbag frontal, frâne cu disc pe toate roţile sau imobilizator electronic codat, centuri de siguranţă, sistem de dezaburire şi pre-echipare audio, tapiţerie rezistentă la apă, 2 torpedouri şi 2 spaţii de depozitare în spate (31L+ 55L).

Dotările opţionale includ sistem de uşi cu deschidere verticală, jante de aliaj, acoperiş panoramic, senzori de parcare şi multiple posibilităţi de personalizare.

Twizy este disponibil în 2 variante: Twizy Urban 45 (cvadriciclu uşor) şi Twizy Urban 80 (cvadriciclu greu). Preţul de pornire este de la 7.000 Euro TVA inclus, plus chiria lunară a bateriei.


 

×
Subiecte în articol: Renault Twizy