x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Şeful BMW, Harald Krueger, va demisiona în aprilie 2020

Şeful BMW, Harald Krueger, va demisiona în aprilie 2020

05 Iul 2019   •   15:49
Şeful BMW, Harald Krueger, va demisiona în aprilie 2020

Directorul general al Bayerische Motoren Werke AG (BMW), Harald Krueger, va demisiona din funcţie în aprilie 2020, a anunţat vineri producătorul german de vehicule de lux, transmit DPA şi Reuters.

Harald Krueger l-a informat vineri pe şeful Board-ului de supervizare că nu va încerca să obţină un nou mandat, pe lângă cel care expiră la 30 aprilie 2020. BMW va discuta problema succesiunii la şedinţa din 18 iulie, se arată în comunicatul firmei cu sediul în Munchen.

"După mai mult de zece ani petrecuţi în structurile de conducere, din care mai mult de patru ani ca director general al grupului BMW, vrea să-mi folosesc experienţa profesională internaţională în noi proiecte", a afirmat Krueger, în vârstă de 53 de ani.

Sub conducerea lui Krueger, în 2016 BMW a pierdut prima poziţie în topul principalilor producători de maşini de lux din lume în faţa rivalei germane Mercedes-Benz.

Recent, BMW a anunţat majorarea investiţiilor în noile tehnologii, cum ar fi vehiculele electrice şi autonome, care ar urma să tranforme industria în următorii ani. 

Grupul german deţine brandurile BMW, Mini şi Rolls Royce.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: BMW director general