x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto smart, noua generaţie!

smart, noua generaţie!

de Sebastian S. Eduard    |    21 Aug 2014   •   16:00
smart, noua generaţie!

După premiera mondială de la Berlin de la mijlocul lunii iulie şi în paralel cu roadshowul smart care va trece prin 15 oraşe europene, noile generaţii ale modelelor smart devin disponibile pentru vânzare.

Chiar şi în versiunile standard, smart fortwo şi forfour sunt echipate complet din punctul de vedere al siguranţei şi al dotărilor de confort. Acestea includ lumini de rulare pe timp de zi cu LED, închidere centralizată cu telecomandă, atenţionare/verificare vizuală a închiderii şi imobilizator, cruise control cu limitator variabil de viteză, indicator al temperaturii exterioare cu atenţionare de îngheţ, instrumentar de bord cu display LCD monocrom şi computer de bord, alături de geamuri acţionate electric pentru portierele faţă.

Vestea bună este că la acestea se adaugă încă şi mai multe opţionale, grupate în pachete sau “independente”. Printre ultimele menţionăm sistemul audio JBL. Nu încerca să ghiceşti cu câte difuzoare va fi dotat un Forfour în acest caz, pentru că nu vei ghici. Îţi spunem noi: 12!

Linii de echipare
Passion, prime şi proxy sunt noile denumiri ale liniilor de echipare disponibile pentru smart fortwo şi smart forfour. Ele oferă o diferenţiere vizuală între modele, mai ales la interior. Noul Smart vine, de asemenea şi cu un model de ediţie limitată: edition #1. Aceste ultime modele vor fi disponibile doar pentru o perioadă limitată de timp. Echiparea specială a acestora oferă o stilizare specială cu celula de siguranţă tridion vopsită în nuanţa "lava orange", iar panourile caroseriei sunt albe pentru fortwo şi "gri grafit" pentru forfour. Alte caracteristici speciale de design sunt jantele din aliaj uşor cu diametrul de 16 inch vopsite în negru, suspensia sport care coboară garda la sol cu 10 mm faţă de cea standard şi plafonul panoramic cu protecţie solară. 

Câteva cifre
Pornind de la 9.155 euro fără TVA, noul smart fortwo are acelaşi preţ standard ca cel al modelului precedent, iar noul smart forfour este disponibil de la 9.710 euro fără TVA inclus - valori valabile pentru ambele modele echipate cu motorul de 52 de kW şi transmisie manuală, în echipări standard. Primele autovehicule smart de nouă generaţie vor fi livrate clienţilor începând cu data de 22 noiembrie 2014. Motorul de top, turbo cu 66 kW/90 CP, va fi disponibil din luna decembrie 2014, iar transmisia cu dublu ambreiaj (twinamic) va putea fi achiziţionată din primăvara anului 2015.

Poveste de succes
smart este acum disponibil pe 46 de pieţe din toată lumea, marca fiind lansată de curând şi în Rusia. Pe lângă Germania şi Italia, China este una dintre pieţele cele mai importante pentru smart. De la lansarea primului model pe piaţă în 1998, au fost vândute peste 1.5 milioane de smart fortwo.

×