x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Tesla concediază 7% dintre angajați, dar majorează producția la Model 3

Tesla concediază 7% dintre angajați, dar majorează producția la Model 3

18 Ian 2019   •   16:34
Tesla concediază 7% dintre angajați, dar majorează producția la Model 3

Tesla va renunţa la mii de angajaţi pentru a ţine sub control costurile, într-un moment în care majorează producţia sedanului Model 3, considerat un factor crucial pentru ca aceasta să devină în sfârşit o companie profitabilă, transmite Reuters. 

De asemenea, producătorul american de vehicule electrice a avertizat că profitul va fi mai scăzut în trimestrul patru din 2018, comparativ cu precedentele trei luni, anunţ care a dus la scăderea acţiunilor cu 7%. 

În ultimele luni, directorul general Elon Musk s-a aflat sub presiune pentru a stabiliza producţia Model 3, care ar fi atenuat problemele financiare ale companiei. 

"Vreau să mă asigur că ştiţi toate datele şi cifrele şi înţelegeţi că drumul înainte este foarte dificil. Nu există altă cale", a scris Musk, într-un email adresat angajaţilor, publicat pe blogul companiei. 

Este a doua oară în ultimele luni când Tesla anunţă concedieri, la câteva zile după ce compania a redus în SUA preţurile tuturor vehiculelor. 

În trimestrul trei din 2018, Tesla a raportat un profit de 311,5 milioane, sau 1,75 dolari per titlu, iar pentru ultimele trei luni ale anului trecut estimează un câştig mai redus. 

Tesla a anunţat vineri că va concedia 7% dintre angajaţii cu normă întreagă, după ce în iunie renunţase la 9% din forţa sa de muncă. 

Conform rapoartelor companiei, la 31 decembrie 2017, Tesla avea 37.543 angajaţi cu normă întreagă.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: model 3 concedieri tesla