x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Un Ferrari auriu metalizat, estimat la 450.000 de lire sterline, scos la licitație în Marea Britanie

Un Ferrari auriu metalizat, estimat la 450.000 de lire sterline, scos la licitație în Marea Britanie

30 Sep 2018   •   14:30
Un Ferrari auriu metalizat, estimat la 450.000 de lire sterline, scos la licitație în Marea Britanie

Un Ferrari auriu metalizat, ''orbitor'', estimat la 450.000 de lire sterline, urmează să fie scos la vânzare în Marea Britanie în cadrul unei licitaţii organizată de Sotheby's dedicată în întregime aurului, relatează duminică Press Association. 

Automobilul, cu interior de culoare castanie, este unul dintre cele patru modele Ferrari 512 BB vopsite în auriu metalic. 

De la ieşirea sa pe porţile fabricii, în anul 1977, maşina s-a aflat Italia, în posesia a doar trei proprietari. Ea a fost vopsită în roşu, însă ulterior i-a fost redată culoarea originală. 

Constantine Frangos, directoarea licitaţiei ''The Midas Touch'' (Atingerea lui Midas), a declarat că exponatul, cu o valoare estimată între 350.000 şi 450.000 de lire sterline, va fi ''senzaţia'' evenimentului. 

''Acest Ferrari încapsulează încântarea, luxul şi extravaganţa pură asociate aurului şi suntem încântaţi să îl avem în cadrul primei noastre vânzări dedicate aurului'', a declarat ea. 

În cadrul evenimentului vor fi de asemenea scoase la licitaţie bustul din aur al lui Kate Moss, conceput de artistul Marc Quinn, dar şi un scaun realizat din acest metal preţios, care s-a aflat în Camera Tronului lui Napoleon, notează Press Association. 

Potrivit organizatorilor, licitaţia ''The Midas Touch'' va spune povestea de-a lungul secolelor a ''regelui aurului''. 

Licitaţia se va desfăşura în Londra la 17 octombrie, iar vânzarea online va avea loc între 9 şi 19 octombrie.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Marea Britanie licitatie ferrari