x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Un oraş cu 14 milioane de locuitori, locul de desfăşurare a Michelin Challenge Bibendum

Un oraş cu 14 milioane de locuitori, locul de desfăşurare a Michelin Challenge Bibendum

de Sebastian S. Eduard    |    13 Noi 2014   •   10:25
Un oraş cu 14 milioane de locuitori, locul de desfăşurare a Michelin Challenge Bibendum

La Chengdu, China, a început de astăzi cea de-a 12-a ediţie a Michelin Challenge Bibendum – forum internaţional care în acest an se ocupă de “inovaţiile în mobilitate”, în contextul creşterii accentuate a aglomerărilor urbane. Dacă ediţiile trecute s-au organizat în oraşe precum Paris, Berlin, Rio sau Kyoto – ediţia din acest an a revenit în China (după Schanghai 2007). Şi unde putea avea mai bine loc decât în Chengdu, cel de-al patrulea oraş ca mărime din China, cu peste 14.000.000 de locuitori (da, cam câţi alegători are România zilele acestea) şi peste 7.000.000 de autovehicole.

Timp de cinci zile vor sta la aceeaşi masă experţi, oameni de ştiinţă, politicieni şi reprezentanţi ai industriilor pentru dialoguri reale pe temele propuse. Un centru tehnologic, expoziţii pe teme ştiinţifice, ultimele autovehicole nepoluante întregesc peisajul. Dezbaterile se axează pe patru mari teme: tehnologii ale viitoturului care au potenţialul de a se dezvolta exponenţial şi vor contribui la dezvoltarea transportului; targetarea politicilor publice care vor conduce la schimbări în transport; noile unelte economice, necesare pentru ca sichimbările să poată avea loc; ecosisteme inovative şi noile modele de business.

O atenţie specială este oferită şi automobilelor electrice sau hibride. Sunt prezente aici cam tot ceea ce contează pe piaţă. Renault a venit cu toată gama – Zoe, Twizi, Fluence (căştigătoarea ediţie din 2011 a MCB), Kangoo, BMW este reprezentat de i3, Tesla sau Peugeot 3008 Hybrid sunt şi ele aici, fără a mai pune la socoteală numeroase mărci autohtone.

×