x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Vânzările Dacia au scăzut cu 30% în Marea Britanie

Vânzările Dacia au scăzut cu 30% în Marea Britanie

05 Apr 2018   •   18:22
Vânzările Dacia au scăzut cu 30% în Marea Britanie

Vânzările de maşini noi în Marea Britanie au înregistrat o scădere de 16% în martie, din cauza cererii mai slabe din partea consumatorilor şi a companiilor, pe fondul incertitudinilor provocate de ieşirea ţării din Uniunea Europeană (Brexit), transmite Reuters. 

Livrările au scăzut luna trecută la 474.069 unităţi, în condiţiile în care vânzările de autoturisme cu motoare diesel au înregistrat o diminuare de 37%, a anunţat joi Asociaţia Producătorilor şi Comercianţilor de Automobile din Regatul Unit (SMMT). Cota de piaţă a vehiculelor diesel a scăzut la 32,4%, de la 43,5% în martie 2017. 

În topul celor mai bine vândute modele se află Ford Fiesta, Volkswagen Golf, Nissan Qashqai, Vauxhall Corsa şi Ford Focus. 

În martie, Dacia a vândut 4.013 de vehicule pe piaţa britanică, în scădere cu 30,49% faţă de perioada similară din 2017, când vânzările au fost de 5.773 de unităţi. 

Şeful SMMT, Mike Hawes, a apărat noile modele diesel: "Toate tehnologiile, indiferent de tipul combustibilului, ajută la îmbunătăţirea calităţii aerului îndeplinind ţintele privind emisiile, astfel încât guvernele trebuie să facă mai mult pentru a încuraja consumatorii să cumpere mai degrabă vehicule noi decât să se agaţe de automobilele lor mai vechi şi mai poluante". 

Vânzările de maşini noi în Marea Britanie au scăzut cu 12% în perioada ianuarie - martie 2018, la 718.489 unităţi. În topul celor mai bine vândute modele se află Ford Fiesta, Volkswagen Golf, Nissan Qashqai, Ford Focus şi Vauxhall Corsa. 

În primele trei luni din acest an, Dacia a vândut pe piaţa britanică 7.182 vehicule, în scădere cu 12,48% faţă de perioada similară din 2017, când a înmatriculat 8.206 de unităţi. 

Marea Britanie rămâne a doua mare piaţă auto din Uniunea Europeană, în urma Germaniei, dar înaintea Franţei, Italiei şi Spaniei.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Marea Britanie Dacia vanzari