x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Vrei o maşină SH? Sună un prieten! Năravurile româneşti la cumpărarea unui automobil “second”

Vrei o maşină SH? Sună un prieten! Năravurile româneşti la cumpărarea unui automobil “second”

de Sebastian S. Eduard    |    10 Mar 2014   •   20:43
Vrei o maşină SH? Sună un prieten! Năravurile româneşti la cumpărarea unui automobil “second”
Sursa foto: Mediafax Foto

Alegerea unei maşini este un act emoţional demonstrează (dacă mai era nevoie) un studiu realizat de site-ul Autovit.ro şi ExactCC.
Anul trecut, pe piaţa internă 205.000 de maşini second-hand şi-au schimbat proprietarul, iar alte 221.000 de maşini second-hand au fost aduse în ţară. Necunoaşterea legislaţiei în vigoare şi a drepturilor pe care cumpărătorii le au sunt factorii principali ce îi pot face vulnerabili pe aceştia în faţa unei posibile fraude, fie că este vorba despre starea precară a maşinii sau de lipsa unor acte esenţiale.
Interesant este faptul că atunci când vor să cumpere o maşină, la nivel declarativ, mulţi spun că vor apela la un service specializat sau la un mecanic, însă după achiziţionare se dovedeşte că prea puţin au făcut-o.

Când vine vorba despre recomandările privind achiziţionarea unei maşini second-hand, pe primul loc ca grad de încredere sunt situate cunoştinţele şi prietenii (57%) şi abia pe locul doi mecanicii dintr-un service autorizat al mărcii (46%). Orice cumpărător vrea o maşină cât mai bună din punct de vedere tehnic, însă mai puţin de un sfert dintre cei care şi-au luat automobil second-hand s-au dus la service autorizat pentru un diagnostic înainte de a-l cumpăra; 42% dintre cumpărători spun că au verificat personal maşina (chiar dacă numai jumătate declară că se pricep), iar… 32% au evaluat-o împreună cu un prieten “care se pricepe” la maşini. Doar 23% au dus maşina la un service autorizat al mărcii achiziţionate.

×