x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto VW resoftează maşini din UE

VW resoftează maşini din UE

03 Mai 2016   •   20:52
VW resoftează maşini din UE

Volkswagen pare că a bătut palma cu SUA, mai ales după ce CEO grupului şi-a cerut scuze în faţa lui Barak Obama pentru înşelătoria plănuită şi înfăptuită pe continentul american. După ce i-a mulţumit, măcar la nivel declarativ, pe americani, VW şi-a întors faţa şi către cei 11 milioane de europeni înşelaţi. Dar cu tactica paşilor mici.

La şapte luni de la izbucnirea Dieselgate, VW va rechema în service pentru modificarea softului mincinos 15.000 de modele Golf dotate cu motorul 2.0 TDI Blue Motion tipul EA 189. Soluţia tehnică urmează să fie validată de Autoritatea Federală din Germania în domeniul transporturilor și vizează în special resoftarea automobilului.

Cu toate că vor fi modificate noxele, VW dă asigurări că nu va fi afectat consumul, performanţele sau zgomotul motorului. Întrebarea care rămâne este care va fi norma de poluare la care se vor încadra motoarele resoftate şi cum va fi taxată aceasta pentru că principiul de drept în materia mediului este acela conform căruia poluatorul plăteşte. Iar poluatorul, în acest caz, este tocmai clientul înşelat şi păgubit de către VW.

×
Subiecte în articol: Volkswagen dieselgate