x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Zgomotele de la motor. Cât vă țin curelele?

Zgomotele de la motor. Cât vă țin curelele?

09 Dec 2015   •   20:25
Zgomotele de la motor. Cât vă țin curelele?

Zgomotele care apar de-a lungul funcționării automobilului ar trebui să ne dea repede de gândit. Nu trebuie ignorat niciun altfel de sunet decât cel cu care ne-a obișnuit motorul mașinii pe care o folosim.

Unul dintre cele mai dese sunete ciudate pe care le întâlnim seamănă cu un scârțâit sau un fluierat. Diferența între ele o putem face folosind câteva manevre.

De exemplu, rotiți volanul la maximum, moment în care, dacă aveți probleme la cureaua care angrenează pompa de servodi-recție, ar trebui să auziți o accentuare a scârțâitului sau fluieratului.

Dacă această curea e compromisă, veți avea parte și de mici șocuri în volan. Atenție, nu țineți roțile în această poziție mai mult de cinci secunde, riscați să deteriorați pompa de servodirecție.

Zgomotele cauzate de curelele deteriorate sau slăbite pot fi auzite și când acționați aerul condiționat sau tot timpul dacă este vorba de cea care angrenează alternatorul.

Nu trebuie să vă panicați, cureaua nu se rupe foarte ușor pentru că este ranforsată cu cabluri de oțel, însă trebuie schimbată cât mai repede.

Un set de curele nu este foarte scump, nici înlocuirea lor nu înseamnă o manoperă costisitoare. Dacă fluieratul persistă și după schimbarea curelelor, este cazul să vă adresați unui mecanic.
 

×