x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri 10 premii APTR pentru Antena 1 şi Antena 3.

10 premii APTR pentru Antena 1 şi Antena 3.

de Oana-Maria Baltoc    |    31 Mai 2011   •   21:00
10 premii APTR pentru Antena 1 şi Antena 3.

Jurnalistii posturilor Antena 1 si Antena 3 au urcat luni seara pe scena Teatrului National din Bucuresti pentru a fi rasplatiti in cadrul celei de-a XXI-a editii a galei APTR pentru munca si profesionalismul de care au dat dovada pe parcursul anului tre­cut. Astfel, Asociatia Profe­sio­nis­tilor de Televiziune din Romania a considerat ca premiul la categoria 'Conditia umana' sa mearga la Carmen Avram pentru campania 'Im­preu­na dam viata povestilor', rea­lizata pentru Observator, in care s-au prezentat cazurile unor persona­litati date uitarii, precum chirurgul Ale­xandru Pesamosca sau campio­nul la lupte greco-romane Gheorghe Ber­ceanu. Reporterului Antena 1, Geor­ge Golgiu, i-a revenit premiul pentru 'Ancheta' (cel de-al patrulea premiu APTR) pentru materialul 'Mafia re­­t­ro­cedarilor' difuzat la Ob­ser­va­torul Antenei 1, dar si la Antena 2.

Victor Ciutacu nu a lipsit de pe lista premiantilor, dar a lipsit din tara, astfel ca premiul la sectiunea 'Interviu', pentru emisiunea 'Vorbe Gre­le', pe care o realizeaza la Antena 3, a fost ridicat de colegul si prietenul Mircea Badea. Intrat in direct prin telefon la Antena 3, Victor Ciutacu a marturisit ca este mandru de acest premiu, cu atat mai mult cu cat 'profesionistii de televiziune acorda un premiu unui jurnalist de presa scrisa'. Jurnalistilor Adrian Ursu si Oana Stancu li s-a inmanat un premiu care i-a surprins si i-a emotionat in egala masura, premiul 'Jean Louis Cal­de­ron' pentru cenzurarea emisiunii 'Ora de foc'. Cu aceasta ocazie, Adrian Ursu i-a multumit lui Mogul Ghita 'pentru ca daca nu ar fi existat, nu am fi ajuns aici'. Prezentatorii de stiri Andrei Zaharescu si Andreea Berecleanu au luat premiul pentru 'Reportaj de calatorie' cu emisiunea '2 p-un weekend', care a fost difuzata anul trecut la Antena 3.

Radu Tudor a fost premiat de doua ori la aceasta editie a Galei APTR, la categoria 'Investigatie politica', pentru emisiu­nea 'Punctul de intalnire', dar si pentru cel mai bun 'Talk-show' (La or­di­nea zilei), premiu luat pentru al treilea an consecutiv impreuna cu Da­na Grecu. Cel mai bun 'Moderator de prime-time' a fost desemnata Ga­briela Vranceanu Firea, care si-a adau­gat astfel in palmares al treilea premiu APTR. Pe scena TNB, Gabi Firea i-a dedicat premiul 'unui om important din echipa Observatorului, care m-a ajutat sa am cel mai mare rating la Observator, omului, colegu­lui, profesionistului desavarsit care a fost Mile Carpenisan'.

Alessandra Stoicescu a castigat Premiul de Excelenta pentru teledonul din 2010, 'Apa trece, Romania ramane', iar cel mai important premiu al Galei i-a revenit lui Mihai Gadea pentru editia emisiu­nii 'Sinteza Zilei' in care l-a avut in­vitat pe Adrian Sobaru. La Gala APTR, unde a fost invitat si Adrian So­baru, Gadea a declarat ca ar fi pre­ferat ca acest caz sa nu fi existat si sa nu fi luat acest premiu.

Premii APTR au castigat si jurnalistii TVR. Astfel, premiul 'Opera Prima' a fost atribuit lui Bogdan Serban-Iancu, pentru 'Automobilul, o pasiune regala' (TVR 1), Alina Gri­gore a obtinut premiul pentru 'Re­por­taj de Jurnal', premiul pentru 'Film Documentar' i-a fost inmanat lui Tudor Chirila ('Olareasa de la Va­ma Sarii'), iar premiul pentru 'Re­portaj' le-a revenit Gabrielei Gea­ma­nu, Codrutei Angelescu si lui Raz­van Butaru pentru coordonarea programului 'Dincolo de harta'. Pre­miul pentru 'Reality-show' l-a ob­ti­nut Marius Toader, de la Prima TV, pentru 'Miss fata de la tara'. Inregis­trarea Galei Premiilor APTR va fi di­fu­zata pe TVR 1 miercuri, 8 iunie.

×
Subiecte în articol: mass-media