x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri A apărut noul număr BBC Science Focus

A apărut noul număr BBC Science Focus

13 Iul 2012   •   11:15
A apărut noul număr BBC Science Focus

Din 11 iulie, gasesti la punctele de distributie a presei noul numar al revistei BBC Science Focus!

Iata cele mai importante articole pe care le puteti citi in BBC Science Focus:

Vacantele viitorului

Viteza cu care progreseaza tehnologia secolului 21 este ametitoare. Cu repercusiuni vizibile asupra vietii de zi cu zi. La o adica, schimbarea este atat de rapida, incat chiar si prognozele pe termen scurt sunt dificil de creionat.

Ati putea aprecia profunzimea impactului pe care-l au (sau l-au avut) aceste schimbari punandu-va o intrebare simpla: cum ar privi cineva din 1900 viata din 2011?

La acea vreme, comunicare la distanta insemna a racni, iar calatoria de mare viteza se facea cu postalionul – mai rar cu locomotiva cu aburi. In 2011, oricine cu un telefon mobil putea contacta instantaneu pe oricine altcineva, iar calatoria aeriana catre oricare alt punct al globului dura sub o zi. Ceea ce astazi este luat drept firesc, la 1900 ar fi parut vrajitorie.

Vom vedea in lumea de maine birouri fara hartie, concedii in spatiu si divertisment intr-o camera holografica? Sa mergem pana in 2050, sa aflam.

Citeste mai multe detalii despre Vacantele viitorului pe ScienceFocus.ro.

Un salt urias

In aceasta vara, un temerar va incerca sa doboare recordul la saritura libera de la mare altitudine. Ian Taylor analizeaza felul in care acest salt potential mortal ar putea fi crucial pentru viitorul zborurilor spatiale.

Credeti sau nu, aceasta misiune priveste siguranta. Un om va sari dintr-un balon cu heliu de la jumatatea distantei pana la granita cu Spatiul. Va plonja cu capul inainte intr-un mediu care, fara protectie, l-ar ucide in 14 secunde.

Citeste mai multe detalii despre saltul lui Felix Baumgartner pe ScienceFocus.ro.

Secretul periculos al incalzirii globale

Desi ne evoca in general imagini ale unor culturi agricole uscate ori tarmuri inundate, profesorul Bill McGuire ne dezvaluie ca incalzirea globala poate afecta chiar si starea scoartei terestre.

Afla mai multe detalii pe ScienceFocus.ro
×
Subiecte în articol: mass media