x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Alexandru Tomescu şi Mihaela Bîrzilă susţin campania “Salvaţi pădurile virgine”

Alexandru Tomescu şi Mihaela Bîrzilă susţin campania “Salvaţi pădurile virgine”

01 Noi 2011   •   09:49
Alexandru Tomescu şi Mihaela Bîrzilă susţin campania “Salvaţi pădurile virgine”

Antena 3, WWF si prietenii au lansat campania “Salvati padurile virgine', cu scopul de a pune sub protectie cele 250.000 de hectare de paduri virgine din tara noastra, printre ultimele din Europa.

Cunoscutul violonist Alexandru Tomescu sustine aceasta campanie, considerand padurile virgine o comoara pentru Romania. “Sincer sa fiu, nici nu stiam ca in Romania s-au pastrat atat de multe paduri virgine! Cred ca este o comoara pe care trebuie s-o ingrijim nu doar pentru noi, ci mai ales pentru generatiile care vor urma. Este un miracol ca aceste paduri au supravietuit pana acum; haideti sa nu le lasam prada distrugerii!', a declarat Alexandru Tomescu.

Mihaela Birzila, prezentatoarea stirilor Antena 3, pledeaza si ea pentru acest proiect, precizand ca nu vrea sa vada padurile taiate si nu poate sta indiferenta cand unii isi bat joc de natura.

“M-am nascut in Ploiesti, unul dintre cele mai poluate orase. Ma duc cu drag in orasul copilariei mele, dar ma doare sufletul cand vad ca aerul a devenit aproape irespirabil, iar autoritatile nu fac nimic sa schimbe asta. Nu vreau sa ajunga si copiii mei sa traiasca intr-o astfel de lume. Avem nevoie de padurile noastre. Avem paduri si vreau sa ramana ale noastre. Vreau sa aiba si copiii mei bucuria de a respira aer curat, vreau sa aiba si ei sansa de a se putea refugia, in weekend macar, intr-un loc verde, unde sa-si poata umple plamanii de aer sanatos, unde sa poata asculta fosnetul frunzelor batute de vant, departe de zgomotul orasului. Pentru mine, plimbarile in natura sunt cel mai frumos cadou pe care mi-l pot face.

Nu vreau sa vad padurile taiate. Nu vreau sa vad mormane de moloz in mijlocul padurii, cum am vazut in rezervatia naturala Comana. Nu pot sa stau indiferenta cand vad cum isi bat joc unii de natura noastra, a tuturor. Vreau sa ma pot bucura in continuare de natura si de frumusetile ei. Pentru ca eu respect natura. Mi se pare incredibil sa vad ca o personalitate atat de importanta ca printul Charles al Marii Britanii militeaza pentru salvarea padurilor virgine de la noi din tara, iar autoritatile noastre nu fac nimic... Haideti sa schimbam noi situatia, sa facem primul pas pentru schimbarea legislatiei! Semnati petitia de pe site-ul www.padurivirgine.ro. Cu cat suntem mai multi, cu atat mai bine', a declarat Mihaela Birzila.

WWF este una dintre cele mai mari si mai respectate organizatii internationale non-guvernamentale care lucreaza in scopul conservarii naturii, avand o retea de peste 5 milioane de sustinatori in intreaga lume si deruland proiecte in peste 100 de tari, pe toate continentele.

Antena 3 este singurul canal de stiri din Romania afiliat la CNN International si parte a Intact Media Group.

×
Subiecte în articol: mass media