x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Andrei Păunescu: „L-am urât de multe ori pe tata!”

Andrei Păunescu: „L-am urât de multe ori pe tata!”

de Florentina Fântânaru    |    22 Iun 2012   •   21:00
Andrei Păunescu: „L-am urât de multe ori pe tata!”

'Doamnei Fantanaru, sa-i sporeasca harul!' Cuvintele astea mi-au fost scrise pe o carte, in 2008, de catre Adrian Paunescu! A fost singura data cand l-am privit in ochi! A fost un interviu care m-a urmarit multa vreme... Acum o saptamana m-am intalnit pentru prima oara cu Andrei, unicul sau fiu. Deocamdata, spune el, cine stie, poate vor mai aparea, la un moment dat, si altii. Andrei pare impacat cu situatia, el insusi avand multi copii. La intrebarea mea, cati copii ai?, raspunsul a venit sigur, 'nenumarati'!

Ar putea parea un raspuns dat in gluma, insa Andrei, la 43 de ani, e si bunic. Asta mi s-a parut o gluma, dar a continuat spunandu-mi ca fiica lui cea mare s-a grabit si i-a daruit de ceva vreme doi nepoti. Andrei e un bunic care mai asteapta fii si fiice pentru ca logodnica lui, Jelena, este cu 24 de ani mai tanara, asa ca are toate sansele sa fie in continuare tata! Andrei e un barbat timid. La intrebarea mea, cum ii trata tata timiditatea, mi-a spus asa: 'Intr-un mod aspru, direct! Ma incuraja, vazandu-ma ca desenez, sa zdrangan la chitara! Intr-o vara, pe cand eram copil, i-a spus lui Victor Socaciu sa ma invete sa cant! A incercat sa-mi arate cateva acorduri, dar nu-mi placea, asa ca i-a spus lui tata ca mai bine sa ma lase in pace, ca nu am nici o aplecare catre chitara!'.

La un moment dat, in timp ce vorbeam despre aparente si masti, Andrei mi-a spus ca e 100% sincer si ca imi raspunde la orice il intreb. 'L-ai urat de multe ori pe tatal tau?', raspunsul i-a tasnit de pe buze: 'L-am urat de multe ori pe tata!'.

Andrei si-a dat doctoratul in istorie, dar are si 'Doctoratul in tristete', carte de poezii. Eu cred ca a invatat sa iubeasca limba romana inca din pantecele mamei, o poeta exceptionala. Andrei isi aduce aminte de Carticica de 2 ani, Carticica de 3 ani, de 4 ani, de 5 ani, scrise de mama pentru el si sora lui mai mare, Ioana. 'Nu ne intelegeam prea bine cand eram copii, ne inghionteam mereu, dar mai tarziu Ioana a cantat la bass in trupa mea', spune el. Pe Ioana a pierdut-o la un an dupa ce Adrian Paunescu a plecat in cer. Nu a incetat sa vorbeasca cu ei dar cel mai mult ar vrea sa stie ce ar spune tata despre lucrurile care se intampla, sa-i stie parerea...

'Cum va aveti voi, tu si sora ta cea mica, Ana-Maria?', l-am intrebat. 'Ne avem bine, suntem apropiati, ne confesam unul altuia. La varsta ei mi se pare ca gandeste ca o batranica, e inteleapta... Ana munceste mult si duce mai departe Flacara (revista) lui Adrian Paunescu!' L-am ascultat pe Andrei 68 de minute si n-a fost deajuns. Astfel ca i-am propus ca pe 20 iulie, de ziua tatalui sau, alaturi de Ana sa ne mai vedem o data 'Dincolo de aparente', sub semnul lui Adrian Paunescu, un om uluitor!

×
Subiecte în articol: mass media