x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Antibiotice SA, livrare record de injectabile în SUA; exporturi dublate pe această piaţă

Antibiotice SA, livrare record de injectabile în SUA; exporturi dublate pe această piaţă

07 Iul 2016   •   11:25
Antibiotice SA, livrare record de injectabile în SUA; exporturi dublate pe această piaţă
Sursa foto: ajsiasi.ro

Producătorul de medicamente generice din România Antibiotice SA a livrat în luna iunie şase containere cu produse injectabile antiinfecţioase pentru piaţa Statelor Unite ale Americii (SUA), în aceste condiţii valoarea exporturilor pe piaţa americană dublându-se în primul semestru al acestui an faţă de acceaşi perioadă din 2015, până la un nivel de 3,4 milioane dolari, potrivit unui comunicat al companiei publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).


"Luna iunie a acestui an s-a încheiat cu o livrare record de produse injectabile pentru piaţa Statelor Unite ale Americii. Astfel, de pe porţile companiei Antibiotice au plecat către portul Constanţa şase containere cu produse injectabile antiinfecţioase, cu eticheta 'Made by Antibiotice for USA'. La pacienţii americani de peste ocean vor ajunge Nafcilina de 1 gram şi 2 grame şi Ampicilina de 500 mg, 1 g şi 2 g, toate produsele fiind utilizate în spitale pentru tratarea infecţiilor", se arată în comunicat.

Pe lângă aceste produse, în anul 2015, s-a finalizat procedura de autorizare pe piaţa SUA a unui nou produs marca Antibiotice - 2 doze, Ampicilina cu sulbactam 1,5 g şi 3 g, pulbere pentru soluţie injectabilă/perfuzabilă, ceea ce creează oportunităţi de creştere a exportului pe această piaţă strategică pentru compania Antibiotice.

"Este o livrare importantă de produse finite către piaţa SUA. Cu acest transport, valoarea exporturilor de produse finite şi nistatină realizate către piaţa americană, în semestrul I, ajunge la 3,4 milioane de dolari, o valoare dublă faţă de cea obţinută în primul semestru din anul 2015", a declarat Ioan Nani, director general Antibiotice.

Antibiotice a încheiat anul 2015 cu o cifră de afaceri la export de 20,5 milioane euro, în creştere cu 7% faţă de anul 2014. Totodată, profitul din vânzările la export a crescut cu 45% comparativ cu anul anterior.

Pentru produsele finite ale companiei, principala piaţă de desfacere în anul 2015 a fost America de Nord, prin exporturile de produse injectabile pe piaţa SUA, Antibiotice având înregistrate şase produse în această piaţă.

De asemenea, produsele finite marca Antibiotice au fost exportate şi pe pieţele din Europa, Orientul Mijlociu şi Rusia - ţările foste CSI.

Strategia de creştere pe pieţele internaţionale vizează promovarea produselor, atât pe segmentul de piaţă de retail (vânzări în farmacii), cât şi vânzări pe segmentul hospital.

Potrivit site-ului BVB, compania Antibiotice SA, una dintre cele mai importante companii cu capital integral românesc, a fost fondată în anul 1955, iar în 1997 a fost listată la Bursa de Valori Bucureşti. Începând cu anul 2000, pe platforma de la Iaşi au fost realizate investiţii de peste 30 milioane euro.

Activitatea de bază a companiei este producţia de antiinfecţioase forme solide orale, fiind şi singura companie farmaceutică din România care divizează pulberi sterile pentru tratamente injectabile antiinfecţioase. Antibiotice SA din Iaşi este lider pentru producţia destinată spitalelor din România, are cea mai importantă cotă pentru produsele topice (unguente, creme, geluri) pentru piaţa din România, dezvoltând în acelaşi timp şi un important segment de produse pentru sistemul cardiovascular, sistemul nervos central, dar şi oncologie.

Sursa:  AGERPRES

×