x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Audiţiile „X Factor” ajung la Bucureşti.

Audiţiile „X Factor” ajung la Bucureşti.

de Cristiana Stamatescu    |    09 Iun 2011   •   21:00
Audiţiile „X Factor” ajung la Bucureşti.

Caravana 'X Factor' a cautat cele mai bune voci in toata tara, iar acum a venit randul bucurestenilor sa arate ca au factorul X. Toti cei care vor sa isi faca vocea auzita si sa arate ca sunt ori­ginali, au carisma si prezenta scenica sunt invitati sambata, 11 iunie, la ora 9:00, la Plaza Romania. Cu­rand, show-ul care a transformat oa­meni obisnuiti in superstaruri, 'X Fac­tor', prinde glas la Antena 1. Asa ca pregatiti-va sa urmariti un format international care a doborat recorduri de audienta si a lansat artisti de va­loare in intreaga lume.

Auditiile 'X Factor' au luat startul inca din 14 mai, la Cluj, unde aproape 1.000 de persoane au umplut parcarea Iulius Mall. Dintre acestia, mai bine de 500 au venit sa arate ca au factorul X. Cautarea celor care au factorul X a con­tinuat pe 21 mai la Constanta, unde alte cateva sute de oameni s-au adu­nat in parcul Teatrului National de Opera si Balet 'Oleg Danovski'. Pe 28 mai, peste 1.000 de banateni au venit la Sala 'Olimpia' din Timi­soara pentru a-si face vocea auzita, iar saptamana trecuta a fost randul moldovenilor sa arate ca stiu sa cante.

La acest sfarsit de saptamana auditiile 'X Factor' vor avea loc in Bucuresti, unde romanii mai au o ultima sansa sa participe la cel mai tare show de divertisment al dece­niului si sa intre in cursa pentru marele premiu: 200.000 de euro. Razvan si Dani ii vor astepta pe curajosi sambata, la ora 9:00, la Plaza Romania. De altfel, prezentatorii matinalului de la Antena 1 au acceptat una dintre cele mai mari provocari ale carierei lor, pentru ca din aceasta toamna ei vor fi cei care va vor prezenta la Antena 1 'X Factor'. Auditiile sunt doar prima etapa a show-ului care a innebunit o lume intreaga. Fara bariere de varsta sau stil, 'X Factor' a rasturnat audientele din intreaga lume, bucurandu-se de o incredibila popularitate in randul telespectatorilor. Pe langa oportunitatea de a-si schimba vietile, de a deveni cei mai cunoscuti artisti ai momentului si de a-si face vocea auzita, participantii au si o miza materiala pentru care pot lupta: cel mai mare premiu oferit vreodata de un show de televiziune din Romania, in valoare de 200.000 de euro.

Formatul 'X Factor' se dife­ren­tiaza de alte show-uri din lume, prin faptul ca juriul, format din perso­nalitati reprezentative din domeniul muzical, nu doar alege finalistii, ci ii si indruma. Pe parcursul emisiunii, membrii juriului se transforma din judecatori in adevarati mentori. Asadar, in concurs nu sunt numai cei care canta, ci si reputatiile membrilor din juriu. Mai multe informatii refe­ritoare la acest megashow puteti afla de pe www.xfactor.a1.ro.

Un show cu audiente record in toate tarile in care a fost difuzat
'X Factor', cel mai tare format al deceniului, pe care Antena 1 il aduce din aceasta toamna si in Romania se poate lauda cu audiente record in toate tarile in care a fost produs. Difuzat deja in 25 de tari si anuntat a se lansa in alte cinci, 'X Factor' se bucura de un succes rasunator.

Popularitatea de care s-a bucurat in Marea Britanie, unde a crescut in prime time share-ul statiei pe care a fost difuzat cu 206% a facut ca formatul lui Simon Cowell sa fie rapid achizitionat si de televiziuni din alte tari si, totodata, sa isi capete statutul de cel mai tare show de divertisment al deceniului. Ratingul inregistrat de 'X Factor' in Marea Britanie a fost in continua crestere, astfel ca, daca in 2006 era urmarit de peste 10 milioane de telespectatori, in 2008, numarul acestora trecuse de 14 mi­lioane. 'X Factor' a repetat figura si in Italia.

Difuzat in Peninsula de Rai 2, show-ul a reusit sa dubleze cota de piata a statiei in prime time si, din 2009 pana in prezent, 'X Factor' este cel mai urmarit program difuzat de Rai 2, cu varfuri de audienta de cateva mi­lioane de telespectatori.

Si in Danemarca 'X Factor' a crescut share-ul mediu al statiei cu 180%. In Spania, show-ul a fost produs de Sergio Lazarov, fiul regretatului om de televiziune Valeriu Lazarov, cel care se ocupa de productia 'X Factor' si in Romania, la Antena 1.
Sub coordonarea sa regizorala, va­rianta spaniola 'X Factor' a reusit sa creasca share-ul statiei cu aproape 60% si sa beneficieze de un succes nebanuit in randul publicului de toate varstele.

In aceasta toamna, 'X Factor' urmeaza sa fie difuzat si in SUA, de Fox, unul dintre cele mai mai posturi de televiziune din lume.

×
Subiecte în articol: mass-media