x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Banii nu aduc fericirea pentru unii. Află ce anume o aduce, de la cercetătorii australieni

Banii nu aduc fericirea pentru unii. Află ce anume o aduce, de la cercetătorii australieni

de Anca Aldea    |    28 Feb 2013   •   09:59
Banii nu aduc fericirea pentru unii. Află ce anume o aduce, de la cercetătorii australieni

În vremuri de restrişte, studii de restrişte. Cea mai recentă cercetare a oamenilor de ştiinţă australieni confirmă că nu banii sunt cei care aduc fericirea, ci dragostea. Cele mai mici preocupări ale unora – care mai mult ca sigur că nu duc grija zilei de mâine – sunt starea financiară, celebritatea şi puterea, scrie independent.co.uk, citând dintr-un studiu realizat de catedra de psihologie de la Universitatea Monash din Melbourne. Doctorul Gregory Bonn susţine că familiile fericite constituie cheia spre o viaţă frumoasă şi liniştită odată ajunse la generoasa vârstă de peste 80 de ani. Potrivit studiului, publicat în Journal of Happiness Studies, dragostea nu este condiţionată de partenerul de viaţă, în lipsa acestuia, copiii putând suplini golul pentru părinţi sau bunici. “Ne-am concentrat pe valorile pe care oamenii le consideră meritorii în vieţile lor. Le-am cerut repondenţilor să-şi imagineze viaţa ca pe un întreg şi să încerce să identifice ce lucruri din trecul lor au fost importante sau nu. Rezultatele ne-au oferit dovezi definitorii cu privire la faptul că oamenii pun un accent deosebit pe relaţiile durabile”, explică dr. Bonn, liderul echipei de cercetători.

Rugaţi să clasifice primele 30 de lucruri pe care le consideră importante pentru traiul lor, respondenţii au spus că, după dragoste, locul al doilea este ocupat de carieră, iar al treilea revine hobby-urilor sau activităţilor de timp liber. Printre ultimele poziţii ale clasamentului se află statutul social sau celebritatea, religia şi, respectiv, puterea asupra semenilor.

În timp ce pentru cercetători şi grupul lor de respondenţi banii par să nu aducă fericirea, pentru cei mai mulţi dintre noi lipsa unei situaţii financiare acceptabile ne afectează de multe ori viaţa în mod dramatic.

×
Subiecte în articol: bani fericire studiu cercetatori