x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Blackmail Friday? Discovery, scos din grila RCS-RDS. Ce mai urmează?

Blackmail Friday? Discovery, scos din grila RCS-RDS. Ce mai urmează?

de Sebastian S. Eduard    |    23 Noi 2012   •   18:30
Blackmail Friday? Discovery, scos din grila RCS-RDS. Ce mai urmează?

După GSPTV şi Antena 3, iată că şi Discovery Channel cade victima ungurilor de la RDS-RCS. Postul Discovery Channel a fost scos deja scos  de pe platforma Digi Satelit şi nu ne îndoim că este o chestiune de timp până Discovery va dispărea de pe analog sau digital.

Această mişcare intervine după ce operatorul de cablu din Ungaria a scos de pe toate platformele sale canalul Discovery.

“Digi, operatorul de cablu din Ungaria deţinut de RCS&RDS, a scos Discovery Channel din ofertele de cablu analog şi digital începand cu 20 noiembrie”, au declarat oficiali Discovery. “După cum era de aşteptat, telespectatorii au avut o reacţie puternică, solicitând reintroducerea canalului iî grila operatorului. Suntem îngrijorati că RCS&RDS ar putea proceda la fel şi în România, având în vedere că acordul de retransmisie între Discovery şi RCS expiră pe 30 noiembrie. Până în prezent, RCS a respins toate ofertele noastre comerciale, astfel încât nu s-a putut ajunge la un nou acord. Precizăm că nu am cerut, în nici un moment al negocierilor, creşterea tarifelor pentru distributia canalelor noastre. Chiar şi în aceste condiţii, operatorul a făcut déjà schimbări în grila sa de programe din România, eliminând Discovery World din toate pachetele sale, precum şi TLC şi Animal Planet din unele dintre pachete, fără să ne informeze sau să trimită notificari abonaţilor săi în prealabil. În plus, în această dimineaţă, am aflat că RCS&RDS a scos Discovery Channel de pe platforma Digi Satelit. Suntem foarte dezamăgiţi de ceea ce se întâmplă şi credem că părerea telespectatorilor contează; îi încurajăm să şi-o exprime contactând operatorul de cablu cât mai curând.”

Într-adevăr în ultima vreme abonaţii RDS-RCS au văzut multe dintre programele favorite dispărând din grilă fără nici o explicaţie. Locurile lor u fost luate de canale tv de profil asemănător, dar cotate mult mai slab.

×