x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri BOGAŢII lumii îşi blesteamă zilele. Au pierdut MILIARDE de dolari în 48 de ore. Şi România e afectată

BOGAŢII lumii îşi blesteamă zilele. Au pierdut MILIARDE de dolari în 48 de ore. Şi România e afectată

de IncomeMagazine    |    17 Apr 2013   •   11:58
BOGAŢII lumii îşi blesteamă zilele. Au pierdut MILIARDE de dolari în 48 de ore. Şi România e afectată
Sursa foto: sxc.hu

Cursul aurului a afisat o usoare stabilizarea marti dimineata, dupa degringolada din ajun, cea mai puternica inregistrata in ultimii 30 de ani la Bursa din New York, prabusire cauzata de incetinirea cresterii economiei Chinei si a informatiilor privind vanzarea de catre Cipru a rezervelor sale de metal galben.

Citeste si De ce s-a prabusit piata aurului? Cinci teorii pe aceasta tema

Pe piata asiatica, uncia de aur s-a tranzactionat in aceasta dimineata cu 1.360,99 dolari, dupa ce, luni seara, a coborat la 1.360,60 dolari pe platforma de tranzactionare la termen Comex, adica o scadere de 9% fata de valoarea de vineri seara. In ultima zi a saptamanii trecute, metalul galben a pierdut 10,9%, marcand, astfel, cel mai pronuntat recul incepand din 1983. In total, la Comex aurul a cedat peste 200 de dolari/uncia, alt record „de viteza” din ultimii 40 de ani in SUA.

Citeste si Comoara lui Josip Broz Tito: 30 de tone de aur si mii de obiecte pretioase

La Londra, aurul a terminat sesiunea de luni la o valoare de 1.395 dolari/uncia, comparativ cu 1.535 dolari de vineri seara. „Aceasta depreciere rapida a socat o lume intreaga”, a comentat Kelly Teoh, analist la cabinetul IG Markets din Singapore. „Dupa toate probabilitatile, tendinta descendenta se va mentine pe tot parcursul saptamanii”, a prezis expertul.

Citeste siDe ce privesc Statele Unite spre Germania

Aurul s-a inclinat impreuna cu restul materiilor prime, de la petrol si cupru la argint, dupa ce Beijing a anuntat pentru primul trimestru al acestui an o incetinire a cresterii chineze sub asteptarile pietei, de 7,7% fata de prognoza de 8%. Cumulata cu o serie de indici dezamagitori in Statele Unite, aceasta veste a amplificat temerile legate de o supraincalzire a economiei SUA, sporind, totodata, ingrijorarile privind riscurile inflationiste. Or, aurul reprezinta valoare-refugiu pentru investitorii care vor sa se protejeze de riscurile inflationiste.

Citeste AICI despre miliardarul John Paulson care a pierdut 1 miliard de dolari

×
Subiecte în articol: aur