x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Bursele europene salută armistițiul comercial dintre SUA și China

Bursele europene salută armistițiul comercial dintre SUA și China

03 Dec 2018   •   16:16
Bursele europene salută armistițiul comercial dintre SUA și China

Bursele europene înregistrau luni la prânz creşteri pe linie, graţie unui val de optimism provocat de armistiţiul comercial dintre SUA şi China, au anunţat cu ocazia summitului G20 de la Buenos Aires, informează AFP, citat de Agerpres. 

Indicele principal al bursei de la Paris, CAC 40, afişa la prânz o creştere de 1,29% în timp ce bursa de la Londra era în creştere cu 1,98%, iar cea de la Frankfurt înregistra o creştere de 2,37%. 

Preşedintele american, Donald Trump, şi cel chinez, Xi Jinping, au declarat sâmbătă că au ajuns la un armistiţiu în războiul lor comercial, SUA urmând să suspende, timp de 90 de zile, intrarea în vigoare a unui nou set de taxe vamale pentru importurile chineze, urmând ca acest răgaz să fie folosit pentru a da o şansă negocierilor. 

Creşterea mai importantă înregistrată de indicele bursei de la Frankfurt "are legătură cu sectorul auto", a precizat analistul IG France, Alexandre Baradez. Acţiunile constructorilor auto germani, puternic expuşi la efectele taxelor impuse de China pentru automobilele produse în SUA, înregistrau cele mai importante creşteri la bursa de la Frankfurt. 

Bursa de la Londra, la fel ca şi cea de la Madrid, care înregistra o creştere de 1,33%, a fost influenţată de evoluţiile pozitive din sectorul metalurgic. Cotaţia metalelor industriale a fost influenţată de armistiţiul comercial dintre SUA şi China. Având în vedere că China este cel mai mare importator mondial de metale industriale, tot ceea ce favorizează activitatea economiei chineze tinde să aibă repercursiuni asupra pieţei metalelor. 

Anterior, bursele asiatice au închis şi ele şedinţa în creştere, pieţele chineze fiind printre cele mai entuziaste la anunţul armistiţiului comercial dintre SUA şi China. 

Pe pieţele valutare, dolarul s-a depreciat în raport cu principalele valute.

×
Subiecte în articol: armistitiu comercial China sua