x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Businessul dulce mult aduce

0
Autor: Luciana Cocoș 16 Ian 2020 - 11:20
Businessul dulce mult aduce
Vezi galeria foto


Preocupați să ducă o viață cât mai sănătoasă, tot mai mulți români caută acele produse care să conțină ingrediente naturale, în special când vine vorba de dulciuri. Gustul copilăriei reinterpretat după rețetele bunicii sau specialitățile franțuzești și-au găsit locul în vitrinele lanțului de cofetării deschise de fostul europarlamentar Daciana Sârbu. Deserturi recunoscute azi după imagine și gust.

 

Din pasiunea pentru dulce și experimente culinare, în urmă cu cinci ani, Daciana Sârbu a decis să se aventureze într-o lume de poveste cu numele Mara Mura. O cofetărie cochetă, situată în inima Capitalei. “Mara Mura a pornit de la pasiunea mea pentru gătit, în special pentru prăjituri. Cofetăria este o adevărată știință, iar mie îmi face mare plăcere să stau în bucătărie înconjurată de ingrediente, să creez și să experimentez. Așa că m-am gândit să duc această pasiune la un alt nivel și să creez un loc care să aibă o poveste potrivită sufletului meu, în care să pot aduce bucurie oamenilor prin intermediul prăjiturilor. Și așa a apărut, în 2015, prima cofetărie Mara Mura”, povestește Daciana Sârbu.

Diferenţa dintre hobby şi afacere

A realizat atunci că este o mare diferență între un hobby și o afacere, mai ales în acest domeniu în care gustul și ingredientele de calitate dictează. “Sunt multe lucruri de învățat chiar și acum. Trebuia să știu exact ce să le cer oamenilor și partenerilor de afaceri cu care lucram. Pentru a înțelege cât mai multe despre asta am urmat cursurile școlii de patiserie în cadrul Le Cordon Bleu Istanbul, iar anul trecut am absolvit un curs de înalte studii gastronomice la Universitatea din Reims, Franța. Încet, încet, am reușit să învăț câteva secrete ale acestui domeniu cu adevărat fascinant. Am hotărât să urmez aceste cursuri din pasiune. Am realizat apoi cât de utile sunt acele cunoștințe pentru a crea produse și un întreg business care să aibă cu adevărat succes. Apoi am petrecut mult timp și în laboratorul Mara Mura pentru a experimenta, am stat aproape de echipa mea pentru a mă asigura că totul va ieși exact cum îmi doream. Au fost câteva provocări la început și până am format echipa, pentru că ne-am dorit oameni dedicați, pasionați de ceea ce fac și care iubesc interacțiunea cu clienții noștri. Cred că Mara Mura este o poveste foarte frumoasă, care crește și se dezvoltă odată cu noi”, mai spune antreprenoarea.   

Gusturi vechi și noi

Clienții care trec pragul cofetăriilor Mara Mura revin. Și nu o dată. “Ceea ce au descoperit clienții noștri la Mara Mura este gustul de altădată al prăjiturilor, rețete cunoscute și reinventate, ingrediente de cea mai bună calitate”, spune fondatoarea brandului. „Mara Mura e un loc special cu atmosferă caldă și prietenoasă, un loc pentru răsfăț, pentru momentele pe care le petreci cu familia sau prietenii în oraș. Este un loc în care am pus suflet. E un loc perfect pentru o zi în care vrei să stai în tihnă să savurezi o cafea, un desert gustos și o carte bună”, explică Daciana Sârbu.

Răsfăţ franţuzesc

Ea crede că „prăjiturile noastre sunt adevărate povești”, menite să stârnească amintiri. „Sunt rețete culese de la bunici și mătuși care ne-au marcat copilăria. Desigur, avem și deserturi făcute după rețete franțuzești pentru cei care vor să aibă parte de un alt fel de răsfăț”, menţionează antreprenoarea. Astfel, ea a avut surpriza ca deserturile să fie recunoscute ca imagine și gust, fără să fie prezent brandul. Folosim ingrediente naturale și nu facem rabat de la calitate”, a arătat Daciana Sârbu. În opinia ei, „sinceritatea unei rețete în combinație cu ingrediente naturale sunt cele care dau adevăratul gust de care ne îndrăgostim cu toții”. Acestea sunt principiile după care compania s-a ghidat până acum. 

Simțuri și gusturi

Odată ce pătrund în povestea Mara Mura, clienții se atașează de simțuri și gusturi, astfel că sortimentele de prăjituri nu sunt schimbate prea des. “Cred că cele mai bune trenduri pe care le putem urma sunt cele dictate de clienții noștri. Nu urmărim neapărat trendurile din industrie, atât timp cât clienții noștri își arată interesul față de produsele pe care le avem deja. Desigur, introducem în mod constant combinații noi de arome cu care să îi surprindem, dar acordăm mare atenție și cererii pe care o avem din partea celor care ne calcă pragul. Ceea ce putem observa este faptul că oamenii caută deserturi sănătoase, sunt atenți la ingredientele folosite, unii dintre ei preferă deserturi fără zahăr, fără coloranți artificiali, cât mai naturale atât ca aspect, cât și din punct de vedere al ingredientelor.”

Preţuri între 6 şi 17 lei

Prețurile pornesc de la 6 lei și pot ajunge până la 17 lei pentru o prăjitură. În cazul torturilor și al cozonacilor, acestea sunt per kilogram și variază în funcție de ingredientele alese. În vitrinele Mara Mura clienții pot găsi biscuiți de toate felurile, ciocolată de casă, salam de biscuit, dar și bezele colorate. De asemenea, cofetăria pune la dispoziția celor care au diverse evenimente, private sau corporate, Candy bar-uri spectaculoase și elegante în acealași timp.

Franciza Mara Mura

Conceptul cofetăriei a prins repede în piață, iar bunătățile Mara Mura se pot găsi astăzi în mai multe locații.  “Putem spune că tot efortul nostru depus în conturarea acestui concept a fost răsplătit de clienții noștri. Cred că cei care au savurat o dată prăjiturile noastre au revenit și a doua, și a treia oară. Într-un timp relativ scurt, în mai puțin de 5 ani, compania a reușit să strângă mulți prieteni. Oamenii, atât angajații nostril, care sunt extrem de implicați și pasionați, cât și clienții noștri fideli, au făcut ca afacerea noastră să evolueze frumos. Astfel că în 2018 am deschis a doua locație Mara Mura în Băneasa Shopping City, iar anul trecut am ieşit din Bucuresti cu franciza Mara Mura Sibiu, în Promenada Mall. Fiecare cofetărie Mara Mura este “croită” pentru publicul din cele trei locații, însă păstrează aceeași atmosferă caldă și același meniu”, mai spune Daciana Sârbu.

Cred că pentru a reuși, mai ales în acest domeniu, pasiunea e o condiție necesară, dar nu și suficientă. Aș spune că pasiunea și știința sunt două componente care îți pot mări considerabil șansele de reușită.

Daciana Sârbu

Misiunea noastră a fost atinsă, să creăm acele deserturi unice, apreciate pentru ingredientele de calitate, gust și experiența pe care ți-o oferă. Noi am ales rețete simple, ne-am dorit să readucem pe piață prăjituri care să ne amintească de copilărie, de gustul de acasă.

Daciana Sârbu

 

Investiţie-start de 50.000 de euro

Investiția inițială în prima cofetărie a fost de 50.000 de euro, iar în acest moment, în cele trei cofetării și în laborator sunt 30 de angajați. “Sunt oameni cu experiență în acest domeniu, însă și tineri la început de drum care îți doresc un job flexibil și care să le aducă interacțiune cu oameni și povești. Iar pasiunea pentru dulce este o cerință obligatorie la angajare.” Daciana Sârbu are planuri mari pentru afacerea sa, iar pe primul loc se află menținerea unui nivel crescut al calității produselor și serviciilor. “Mara Mura e o afacere cu suflet, care a pus mult accent pe dezvoltarea unor relații durabile cu clienții noștri și de aceea am dori ca dezvoltarea noastră să păstreze neschimbată această componentă. Până acum evoluția businessului a venit cât se poate de natural și vrem să mizăm pe asta și în viitor. Ne place să creștem ușor și frumos”. Mediul antreprenorial este unul plin de provocări, recunoaște antreprenoarea, iar cea mai mare rămâne recrutarea forței de muncă, mai ales în acest domeniu în care interacțiunea cu clienții este extrem de importantă. 

 

Citeşte mai multe despre:   Mara Mura

 

Ştiri din .ro















PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

Vești bune pentru persoanele care au credite în lei. Indicele ROBOR a scăzut sub 3%

Vești bune pentru persoanele care au credite în lei. Indicele ROBOR a scăzut sub 3%
Indicele Robor la 3 luni a scăzut la 2,99%, cel mai mic nivel din ultimele două luni, potrivit datelor Băncii Naționale a României (BNR). Și Robor la 6 luni s-a micșorat la 3,11%. Robor este indicele...

Faliment pe piața asigurărilor. ASF a retras autorizația unei mari companii

Faliment pe piața asigurărilor. ASF a retras autorizația unei mari companii
Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a retras autorizația de funcționare a societății de asigurare Certasig, ca urmare a constatării stării de insolvență a societății și urmează să...

Iancu Guda, despre deprecierea monedei naționale: „România înregistrează cele mai mari deficite gemene raportate la PIB din UE...”

Iancu Guda, despre deprecierea monedei naționale: „România înregistrează cele mai mari deficite gemene raportate la PIB din UE...”
Analistul economic Iancu Guda, services director al Coface, a explicat într-o postare pe Facebook care sunt adevăratele cauze ale deprecierii monedei naționale și aprecierii aurului.   ”Adâncirea...

Fabrica Nestle din Timișoara, scoasă la vânzare. Se caută investitori noi

Fabrica Nestle din Timișoara, scoasă la vânzare. Se caută investitori noi
Galerie Foto Compania de consultanţă imobiliară Colliers International a fost desemnată agentul exclusiv de vânzare al fostei fabrici deţinute de gigantul elveţian Nestlé la Timişoara. Proprietatea, care se desfăşoară pe...

Șoc pe piața valutară: Euro atinge, din nou, o valoare RECORD!

Șoc pe piața valutară: Euro atinge, din nou, o valoare RECORD!
Banca Naţională a României (BNR) a publicat, vineri, cursul valutar 21 februarie 2020, iar cotaţiile pentru Euro şi dolar au atins cele mai mari niveluri din istorie. Euro a urcat la 4,8026 lei, acesta fiind cel...

Nava Queen Hind, răsturnată în Portul Midia cu 14.000 de oi la bord, va fi scoasă din apă

Nava Queen Hind, răsturnată în Portul Midia cu 14.000 de oi la bord, va fi scoasă din apă
Nava Queen Hind, răsturnată în Portul Midia cu 14.000 de oi la bord, va fi adusă la cheu cu ajutorul a două barje, care vor stabiliza vasul din laterale pe timpul deplasării. Operațiunile vor începe la...

Evaluarea proiectului de retehnologizare a Reactorului 1 de la Cernavodă

Evaluarea proiectului de retehnologizare a Reactorului 1 de la Cernavodă
Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) a trimis o echipă la Reactorul 1 al Centralei Nucleare de la Cernavodă pentru a evalua proiectul de retehnologizare a unității. Misiunea internațională a ven...

Profit peste așteptări al unui mare operator de telefonie mobilă

Profit peste așteptări al unui mare operator de telefonie mobilă
Digi Communications a înregistrat o creștere semnificativă a profitului net pe 2019, care a ajuns la 41,8 milioane de euro, față de numai 18 milioane de euro în anul anterior. Vânzările au ajuns...

Societățile private vor trebui să declare beneficiarul real al profiturilor

Societățile private vor trebui să declare beneficiarul real al profiturilor
Societățile cu capital privat din România vor fi obligate să depună anual o declarație în care să arate care este beneficiarul real al profiturilor. Teoretic, măsura vizează persoanele publice care au firme pe...

MedLife a depășit pragul de 200 milioane de euro. Crestere de 24,8% a cifrei de afaceri în 2019

MedLife a depășit pragul de 200 milioane de euro. Crestere de 24,8% a cifrei de afaceri în 2019
MedLife a încheiat anul 2019 cu o cifră de afaceri pro-forma, consolidată la nivel de grup, în valoare de 989 milioane de lei (208.5 milioane de euro), înregistrând astfel o creștere de 24.5% față de...

Iancu: Gazele se vor scumpi cu 45%

Preşedintele Comisiei pentru Industrie şi Servicii din Camera Deputaţilor, Iulian Iancu, a declarat ieri că în urma liberalizării complete a pieţei, gazele se vor scumpi în iulie cu 22% şi cu 45% în lunile de...

Când vor fi gata lucrările la primul tronson din Prelungirea Ghencea

Când vor fi gata lucrările la primul tronson din Prelungirea Ghencea
Lucrările la primul tronson de lărgire a carosabilului și a zonei pietonale din Prelungirea Ghencea vor fi gata în luna mai 2020. Acesta este cuprins între străzile Brașov și Râul Doamnei, potrivit companiei mun...

Numărul firmelor care și-au încetat activitatea în 2019, cele mai multe din ultimul deceniu

Numărul firmelor care și-au încetat activitatea în 2019, cele mai multe din ultimul deceniu
Numărul firmelor care au intrat în insolvență au scăzut cu 22% în 2019, față de anul precedent, și se află la minimul ultimului deceniu. Cu toate acestea, numărul companiilor care și-au încetat...

Ce spun economiștii despre deprecierea leului în faţa euro: Avem o situaţie de deficite gemene care dezechilibrează cursul

Ce spun economiștii despre deprecierea leului în faţa euro: Avem o situaţie de deficite gemene care dezechilibrează cursul
Deprecierea leului față de euro are loc pe fondul deteriorării factorilor care ţin de deficitul de balanţă comercială, anunță economiștii în ziua în care moneda europeană a atins un nou maxim istoric,...

Curs valutar 20 februarie 2020. Euro explodează pe piaţa valutară

Curs valutar 20 februarie 2020. Euro explodează pe piaţa valutară
Leul continuă să scadă în faţa Euro şi a dolarului, iar astăzi, s-au înregistrat recorduri absolute pentru cele două monede, potrivit curs valutar 20 februarie 2020. Astfel, valoarea Euro a atins...
Serviciul de email marketing furnizat de