x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Câştigătorii licitaţiei pentru mărcile trustului Adevărul nu au plătit în termenul impus

Câştigătorii licitaţiei pentru mărcile trustului Adevărul nu au plătit în termenul impus

08 Iun 2012   •   17:24
Câştigătorii licitaţiei pentru mărcile trustului Adevărul nu au plătit în termenul impus

Emilia Ciucan, care a adjudecat la licitatie mai multe marci ale Adevarul, nu a platit banii pentru respectivele marci in termenul impus, de 24 de ore, si a cerut prelungirea acestuia cu 5 zile, insa solicitarea i-a fost respinsa.

Mai multe marci din portofoliul Adevarul Holding, printre care "Click" si "Click FM", au fost scoase la licitatie miercuri, ca urmare a unei sentinte a Tribunalului Bucuresti, care a dispus Adevarul Holding la plata unei sume de peste 15,5 milioane de lei catre Odyssey Communication, o alta societate din trustul lui Dinu Patriciu.

Astfel, marca "Click", scoasa la licitatie miercuri de executorul judecatoresc Georgeta Raportoru, a fost adjudecata pentru 11 milioane de lei, fara TVA, de catre Emilia Ciucan, cunoscuta ca fiind avocata lui Dinu Patriciu, proprietarul Adevarul Holding, care a precizat insa ca a participat la licitatie in nume personal, in conditiile in care debitorul S.C. Adevarul Holding S.R.L nu avea voie sa liciteze nici personal, nici prin alte persoane.

De asemenea, Emilia Ciucan a adjudecat in nume personal, in cadrul aceleiasi licitatii, si alte marci din portofoliul Adevarul Holding. Alte doua marci ale Adevarul Holding au fost adjudecate la aceeasi licitatie de fostul parlamentar Anca Constantinescu, prin intermediul firmei sale Pro-Consul Prod SRL.

Cu toate acestea, pana vineri, la ora 19.30, nici Emilia Ciucan, nici Anca Constantinescu nu au platit banii pentru respectivele marci, desi termenul impus pentru plata de catre executorul judecatoresc era de 24 de ore de la finalizarea licitatiei.

"Pana la ora aceasta nu s-au platit banii", a declarat pentru MEDIAFAX, vineri seara, Mihnea Dumitrache, reprezentantul Acsis Solv I.P.U.R.L, administratorul judiciar al Odyssey Communication, societate aflata in prezent in insolventa.

El a precizat ca termenul de plata era de 24 de ore, insa Emilia Ciucan a depus la executorul judecatoresc si la Acsis Solv I.P.U.R.L o cerere prin care solicita prelungirea cu cinci zile a termenului de plata de la data adjudecarii. Totodata, Mihnea Dumitrache a spus ca nici Pro-Consul Prod SRL (Anca Constantinescu) nu a platit banii pentru marcile adjudecate.

Pe de alta parte, Mihnea Dumitrache a spus ca cererea Emiliei Ciucan prin care aceasta solicita prelungirea termenului de plata cu cinci zile a fost respinsa de Comitetul Creditorilor Odyssey Communication.

"Astazi a fost o sedinta a Comitetului Creditorilor la Odyssey, care a luat act de cererea doamnei Ciucan si a decis sa nu fie aprobata", a spus Mihnea Dumitrache.

Intrebat daca licitatia va fi reluata, in conditiile in care niciunul dintre adjudecatari nu a platit banii, Mihnea Dumitrache a spus: "La sedinta de azi a Comitetului Creditorilor a participat si domnul Imre (Peter Imre, directorul general al Adevarul Holding, n.r.) si Comitetului Creditorilor Odyssey a decis sa acorde un ragaz Adevarul Holding pentru a putea sa rezolve situatia debitului pe care-l are fata de Odyssey".

Mihnea Dumitrache nu a precizat cat timp inseamna exact acest "ragaz". "Creditorii sunt cei care au decis sa acorde acest ragaz", a subliniat el.

Pe de alta parte, Anca Constantinescu, care a adjudecat miercuri marcile "Bucuresti 106,2 CLICK FM doar radio" si "CLIC", a declarat, vineri seara, pentru MEDIAFAX, ca nu a platit suma pentru care a adjudecat respectivele marci, precizand ca va face contestatie si plangere penala, pentru ca licitatia "a fost o escrocherie".

Si Anca Constantinescu a spus ca, din informatiile pe care le detine, nici Emilia Ciucan nu ar fi platit suma pe care ar fi trebuit sa o achite in termen de 24 de ore de la incheierea licitatiei.

"Nimeni nu a achitat nimic. Eu o sa fac contestatie si plangere penala, pentru ca toata licitatia a fost o escrocherie", a spus Anca Constantinescu. Ea a mai spus ca o parte dintre marcile scoase miercuri la licitatie nici nu sunt inregistrate la OSIM.

Totodata, Anca Constantinescu a reamintit ca Emilia Ciucan parea sa aiba relatii foarte stranse cu avocatii Adevarul Holding, prezenti la licitatia de miercuri, pe care-i trimitea sa ii aduca tigari in timpul licitatiei. Aceste lucruri s-au intamplat in conditiile in care debitorul S.C. Adevarul Holding S.R.L nu avea voie sa liciteze nici personal, nici prin alte persoane.

Doua dintre marcile scoase la licitatie miercuri - "Bucuresti 106,2 CLICK FM doar radio" si "CLIC" - au fost adjudecate de firma Pro-Consul Prod SRL, al carei actionar este Anca Constantinescu. Aceasta a fost, de altfel, prezenta si la licitatie. Ea a adjudecat marca "Bucuresti 106,2 CLICK FM doar radio" pentru suma de 12.100 de lei, fara TVA, si marca "CLIC" pentru 45.200 de lei, fara TVA.

De cealalta parte, Emilia Ciucan a adjudecat la licitatia de miercuri mai multe marci care au in componenta lor denumirea "Click", inclusiv cea aferenta tabloidului detinut de trustul Adevarul Holding, pentru suma de 11 milioane de lei fara TVA.

Pana la ora difuzarii acestei stiri, Emilia Ciucan nu a putut fi contactata.

Agentia de publicitate Odyssey Communication, detinuta de Dinu Patriciu, a intrat in insolventa la sfarsitul anului 2011. Administratorul judiciar al Odyssey Communication este Acsis Solv I.P.U.R.L., acelasi ca in cazul societatii Ocram Televiziune SRL, care detine licenta audiovizuala a OTV.

×
Subiecte în articol: dinu patriciu licitatie adevarul