x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Cea mai mare companie petroliera din lume nu se mai vinde!

Cea mai mare companie petroliera din lume nu se mai vinde!

12 Mar 2018   •   14:37
Cea mai mare companie petroliera din lume nu se mai vinde!

Compania petroliera Saudi Aramco ar putea amana operatiunea de listare la bursa pana in 2019, sustine Financial Times, citand surse apropiate dosarului.

 

Dupa toate probabilitatile, Oferta initiala publica (IPO) va avea lor la Bursa din Londra, au adaugat interlocutorii cotidianului econmic. Contactati, reprezentantii intreprinderii saudite au refuzat orice comentarii.

In noiembrie anul trecut, printul mostenitor al Arabiei Saudite, Mohammad bin Salman Al Saul a confirmat ca preconizata operatiune se va desfasura in a doua jumatate a anului 2018. 

In cadrul IPO este preconizata vanzarea unui pachet de 5% din actiunile companiei, tranzactie care are toate sansele sa devina cea mai imortanta din lume. Autoritatile saudite intentioneaza sa obtina pana la 100 de miliarde de dolari din aceasta tranzactie.

Valoarea Saudi Aramco este estimata la aproximativ 2.000 de miliarde de dolari. Banii incasati ar urma sa fie varsati in fondul suveran al tarii, care va fi astfel repartizat incas sa reduca dependenta regatului de sectorul petrolier.

×