x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri CEC începe acordarea de credite firmelor înscrise în Programul Start-Up Nation

CEC începe acordarea de credite firmelor înscrise în Programul Start-Up Nation

31 Iul 2017   •   13:23
CEC începe acordarea de credite firmelor înscrise în Programul Start-Up Nation

CEC Bank a anunțat că va acorda firmelor înscrise în Programul Start-Up Nation credite punte în vederea acoperirii cheltuielilor eligibile aferente planurilor de afaceri până la eliberarea tranşelor din ajutorul de minimis de până la 200.000 de lei, a anunţat, luni, instituţia bancară.

"CEC Bank a fost selectată de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat ca bancă parteneră pentru distribuţia Alocaţiei Financiare Nerambursabile (AFN) în vederea implementării şi gestionării fondurilor în cadrul Programului Start-Up Nation. Astfel, banca va acorda credite punte la solicitarea firmelor beneficiare, în vederea acoperirii cheltuielilor eligibile aferente planurilor de afaceri până la eliberarea tranşelor din ajutorul de minimis de până la 200.000 de lei", se arată în comunicatul CEC Bank.

Creditul punte este acordat de CEC Bank pe o perioadă de maximum 12 luni, are o dobândă fixă de 3,99%/an, un comision de analiză de 0,5% din valoarea creditului, perceput la data depunerii dosarului şi unul de gestiune cifrat la 0,75% din valoarea creditului, acesta fiind perceput la data efectuării primei trageri din credit. De asemenea, comisionul de rambursare anticipată pentru acest tip de credit este 0%, iar cel de acordare, de 0,75% din valoarea creditului, perceput la data efectuării primei trageri din credit. În ceea ce priveşte garanţiile, acestea se ridică la 80% din valoarea creditului garantat de FNGCIMM, iar în completare, garantare cu bunurile achiziţionate în cadrul Programului.

Banca precizează că dobânzile şi comisioanele practicate de bancă, precum şi comisionul de garantare a creditului către FNGCIMM vor fi cheltuieli eligibile, suportate din ajutorul nerambursabil.

"Graţie parteneriatului cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, CEC Bank vine şi de această dată în sprijinul segmentului IMM, lansând un produs de finanţare avantajos şi uşor de accesat. Prin misiunea asumată, CEC Bank urmăreşte cu precădere finanţarea IMM-urilor, a agriculturii şi a administraţiilor publice locale, banca fiind un element activ în susţinerea programelor guvernamentale, implicându-se pe parcursul timpului în derularea unor programe precum Programul pentru dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale în rândul tinerilor şi facilitarea accesului acestora la finanţare (START), Programul pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii debutanţi în afaceri (SRL-D), Programul Mihail Kogălniceanu pentru întreprinderi mici şi mijlocii, Programul de garantare a creditelor pentru IMM sau Programul Romano-Elveţian pentru IMM-uri", a declarat Radu Graţian Gheţea, preşedinte - director general CEC Bank.

De asemenea, prin intermediul celor 48 de Birouri de consiliere IMM-uri şi Fonduri Europene existente la nivelul reţelei teritoriale a băncii, clienţii beneficiază de informare detaliată privind criteriile de eligibilitate, garanţiile solicitate s.a., în vederea alegerii produsului optim de finanţare şi a constituirii dosarului de credit.AGERPRES

×
Subiecte în articol: cec credite