x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Comcast oferă 31 miliarde de dolari pentru televiziunea Sky

Comcast oferă 31 miliarde de dolari pentru televiziunea Sky

25 Apr 2018   •   16:18
Comcast oferă 31 miliarde de dolari pentru televiziunea Sky

Comcast, proprietarul postului american de televiziune NBC şi al studioului Universal Pictures, a depus o ofertă de 22 miliarde de lire sterline (31 de miliarde de dolari) pentru preluarea grupului britanic Sky, ameninţând să contracareze ambiţiile mogulului media Rupert Murdoch.

 

Sky este cel mai mare operator de televiziune cu plată din Europa. Oferta Fox de achiziţionare a participaţiei de 61% pe care nu o deţine la Sky este încetinită de verificările efectuate de autorităţile de reglementare din Marea Britanie. Trustul condus de familia Murdoch detine publicaţii cum ar fi Times şi Sun, iar tranzacţia ar extinde controlul asupra influentului post de televiziune Sky News.

Pentru a obţine aprobarea autorităţilor de reglementare, Fox a acceptat să-şi vândă mai multe active către Walt Disney, inclusiv participaţia deţinută la Sky, care operează în Marea Britanie, Austria, Germania, Irlanda şi Italia, are 22,5 milioane de clienţi, atraşi de oferte cum ar fi Prima Ligă engleză la fotbal şi filmul "Game of Thrones".

Şeful Comcast, Brian Roberts, a apreciat că operatorul de televiziune britanic Sky este "o companie remarcabilă", care va întări prezenţa Comcast pe plan global. El a explicat că firma Comcast, cel mai mare operator de cablu din SUA, are deja o prezenţă importantă în Londra şi va putea folosi Sky ca pe o "platformă" pentru extinderea în Europa. AGERPRES

×