x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi A fost semnat contractul pentru construcția șoselei de centură a Bacăului

A fost semnat contractul pentru construcția șoselei de centură a Bacăului

23 Dec 2018   •   09:47
A fost semnat contractul pentru construcția șoselei de centură a Bacăului

Contractul pentru lucrările de construcţie a şoselei de centură a municipiului Bacău a fost semnat, sâmbătă, în prezenţa ministrului Transporturilor, Lucian Şova, a reprezentanţilor Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, a parlamentarilor din Bacău şi a autorităţilor judeţene. 

Centura Ocolitoare a Bacăului va avea o lungime de 31 de kilometric, dintre care 16 kilometri vor fi în profil de autostradă. 

Valoarea proiectului este de 668,3 milioane de lei, aproximativ 142 milioane de euro, iar graficul lucrărilor cuprinde perioada de proiectare de şase luni şi perioada de execuţie de aproximativ 30 de luni. Garanţia lucrărilor este pentru o durată de şapte ani.  

Realizarea Centurii Ocolitoare cuprinde trei obiective, fiecare dintre acestea reprezentând tronsoane de drum. Primul dintre acestea este sectorul aflat la sud-est-nord de municipiul Bacău, care va fi comun cu autostrada Moldova, iar pe porţiunea aflată între kilometrul 2-18,5 lucrările vor fi executate în profil de autostradă, ele fiind dimensionate pentru o viteză maximă de 140 km/oră, în profil de şes. Părţile de început şi de sfârşit ale primului tronson vor fi proiectate pentru o viteză maximă de 100 km/oră. 

Cel de-al doilea obiectiv se află la Nord de municipiu şi este conceput ca drum de legătură între DN15 şi DN2, este proiectat pentru o viteză de 80-100 km/oră, pe o lungime de 3,1 kilometri prin axul DN2 ieşire spre Roman, din axul DN15- ieşirea spre Piatra Neamţ. Desprinderea traseului se va face printr-un sens giratoriu cu 4 ramuri, care va fi amplasat în localitatea Lilieci. 

Obiectivul trei este la sud de municipiu între DN2, km 279 şi DN11, km 174, ocolind municipiul Bacău prin Vest. Lungimea totală a traseului va fi de aproximativ 7 kilometri, din axul 2 intrarea în Bacău, din axul 11 va fi ieşirea spre Braşov.  
    
"Este cel mai important eveniment din viaţa municipiului şi judeţului Bacău şi, cu siguranţă nu întâmplător semnăm acest contract astăzi, în ziua de 22 decembrie, zi care, aşa cum pentru români a însemnat o adevărată renaştere acum 29 de ani, şi pentru proiect va fi momentul de restart. Cu siguranţă că băcăuanii au de acum încolo un nou motiv de bucurie, iar eu trebuie să le adresez mulţumiri colegilor parlamentari şi ministrului Lucian Şova împreună cu care am reuşit să facem acest proiect posibil", a subliniat senatorul Dragoş Benea, liderul PSD Bacău şi vicepreşedinte naţional al social-democraţilor. 

La rândul său, ministrul Lucian Şova a punctat semnificaţia momentului de sâmbătă în legătură cu evenimentul de comemorare a celor 29 de ani de la Revoluţia din decembrie 1989. 

"Gândindu-mă la cei care au făcut Revoluţia, la năzuinţele lor, la felul în care şi-au imaginat România, am conştientizat că timpul nu mai are răbdare cu noi şi că, fiecare dintre cei care ocupă funcţii în administraţie are datoria de a se pune mai mult în slujba comunităţii", a afirmat Şova.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: centura sosea de centura constructie bacau