x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi ANL a recepţionat de 482 de locuinţe anul acesta.

ANL a recepţionat de 482 de locuinţe anul acesta.

de Elena Stan    |    24 Mai 2011   •   13:00

Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) a receptionat de la inceputul anului 482 de locuinte, dintr-un total de 4.820 aflate in diverse stadii de executie, a declarat Romeo Dragan, directorul general adjunct al institutiei.

Anul trecut ANL a receptionat 2.501 locuinte, iar in intervalul 2001-2010 au fost finalizate 27.590 de unitati. Dragan a declarat ca pretul de constructie este de 380 euro pe metru patrat, fara TVA, iar pretul la care pot fi achizitionate in prezent locuintele construite in cadrul programului de inchiriere pentru tineri este 448 euro pe metru patrat, cu TVA. Acesta a precizat ca pana in prezent au fost vandute 57 de locuinte, insa exista exista si exceptii, precum Cartierul Brancusi din Capitala, unde au fost depuse din partea chiriasilor cereri pentru achizitia a 30% din cele 1.680 de locuinte. Dragan a aratat ca, dupa finalizarea locuintelor de catre ANL, unitatile locative intra in patrimoniul primariilor, iar in prezent unele dintre acestea au majorat nivelul chiriilor.

Prin Legea 89/2008 s-a prevazut vanzarea locuintelor, iar ulterior prin OUG 14/2010 s-a stabilit ca apartamentele sa poata fi cumparate de chiriasii acestora dupa un an de inchiriere neintrerupta, fata de trei ani, cat era specificat anterior.

ANL, aflata in subordinea Ministerului Dezvoltarii, mai deruleaza si un program de constructie de locuinte prin credit ipotecar.

×
Subiecte în articol: blocuri imobiliare anl