x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi Arhiepiscopia aduce prejudicii Cathedral Plaza

Arhiepiscopia aduce prejudicii Cathedral Plaza

de Daniela Ivan    |    12 Noi 2009   •   00:00
Arhiepiscopia aduce prejudicii Cathedral Plaza

Declaraţiile şi acţiunile publice ale arhiepiscopului Ioan Robu, reprezentantul Arhiepiscopiei Romano-Catolice, aduc grave prejudicii materiale şi de imagine proiectului Cathedral Plaza, spun reprezentanţii companiei Millennium. Aceştia consideră că catedrala catolică nu este în nici un fel afectată de construcţia de lângă ea.

Conducerea companiei Millennium Building Development este nemulţumită de intensificarea declaraţiilor publice şi a demersurilor întreprinse de Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti (ARCB), prin vocea arhiepiscopului Ioan Robu, în scopul blocării proiectului imobiliar Cathedral Plaza. "Declaraţiile şi acţiunile publice ale reprezentantului Arhiepiscopiei Romano-Catolice aduc importante prejudicii materiale şi de imagine proiectului Cathedral Plaza şi companiei noastre", se arată într-un comunicat de presă transmis redacţiei de compania Millennium.

În document se mai precizează că nenumăratele acţiuni în instanţă introduse împotriva tuturor celor care au acordat aprobările pentru derularea proiectului, manipulările de natură politică sau politizarea voită a proiectului constituie dovezi clare ale intenţiilor de sabotaj şi blocare a proiectului, deşi iniţial însuşi arhiepiscopul Robu şi-a dat acordul.

CATEDRALA NU E AFECTATĂ
În plus, reprezentanţii Millennium susţin că acţiunile Arhiepiscopiei nu au avut niciodată scopul real de protejare a Catedralei Sfântul Iosif, ci numai de împiedicare a realizării proiectului imobiliar cu privire la care Ioan Robu şi-a exprimat ferm acordul şi pentru care însăşi ÎPS a propus denumirea de Cathedral Plaza. "Cum poate susţine ARCB că realizarea proiectului Cathedral Plaza produce daune Catedralei Sfântul Iosif, atât timp cât de mai mult de doi ani, de când au început lucrările de construcţie, catedrala nu a suferit nici o deteriorare, în ciuda «avertismentelor» cu privire la «iminenta prăbuşire»?

De ce nu a permis niciodată ÎPS Ioan Robu expertizarea clădirii catedralei, pentru a se constata o eventuală deteriorare, dacă scopul acţiunilor constante ale ÎPS era numai acela de protejare a catedralei?", se arată în comunicatul Millennium. Reprezentanţii companiei consideră că "scopul vădit al acţiunilor ARCB este numai acela de a continua să producă grave prejudicii patrimoniului investitorului". "Cum ar putea cineva susţine altceva, atât timp cât autorizaţia de construire a fost constatată în mod definitiv şi irevocabil ca fiind legal emisă şi în vigoare, printr-o hotărâre judecătorească?

În plus, toate autorităţile competente - incluzând atât Inspectoratul de Stat în Construcţii, cât şi Primăria Sectorului 1, Bucureşti, prefectul municipiului Bucureşti şi chiar şi Primăria Municipiului Bucureşti - au recunoscut pe deplin valabilitatea proiectului."

×
Subiecte în articol: imobiliar