x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi Autostrada Lugoj-Deva, plus 15 km

Autostrada Lugoj-Deva, plus 15 km

de Adrian Stoica    |    06 Feb 2017   •   17:57
Autostrada Lugoj-Deva, plus 15 km
Sursa foto: CONSTANTIN DUMA / AGERPRES FOTO

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii din România (CNAIR) va  da în exploatare, săptămâna viitoare, 15 kilometri din Lotul 2 al autostrăzii Lugoj-Deva, secţiunile A, B şi C cuprinse între localităţile Traian Vuia-Margina.

 

Potrivit unor surse din cadrul Ministerului Turismului, comisia tehnică pentru recepţia lucrărilor din cadrul CNAIR va de astăzi viza finală pentru recepţia lucrării, inaugurarea oficială urmând să aibă loc miercuri sau cel mai târziu vineri.

Semnarea contractului de execuţie pentru Lotul 2 din autostrada Lugoj-Deva, care totalizează 28 de kilometri, a avut loc în decembrie 2013, iar ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în ianuarie 2014. Finalizarea construcţiei era programată iniţial pentru iulie 2016, dar a fost amânată, după ce a fost impusă realizarea ecoductelor.

Lotul 2 al autostrăzii Lugoj-Deva este construit de asocierea Salini Impregilo SpA şi S.E.C.O.L, iar valoarea contractului este de 562,73 milioane lei, fără TVA, din care 85 la sută reprezintă finanţare de la Uniunea Europeană, prin Fondul de Coeziune. Pe Lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva (21 km), execuţia lucrărilor este realizată în proporţie de 72%, iar pe Lotul 4 (22 km), în proporţie de 48%, potrivit CNAIR. (Adrian Stoica)

România are cei mai puţini km de autostradă pe cap de locuitor din Uniunea Europeană. Ne lăudăm doar cu 2,4 centimetri de autostradă pe cap de locuitor. Acum mai adăugăm câţiva milimetri.

×