x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi Blocurile noi sunt cam şubrede

Blocurile noi sunt cam şubrede

de Daniela Ivan    |    09 Dec 2015   •   15:56
Blocurile noi sunt cam şubrede

Clădirile de dată recentă nu sunt cu nimic mai bune decât cele vechi în ceea ce priveşte protecţia la foc sau a uşilor de acces în imobile. Unele se deschid spre interior, ceea ce este interzis.

Nu există nici măcar un cartier rezidenţial nou-construit care să fie dotat cu sisteme de siguranţă împotriva incendiilor sau cu uşi glisante care să se deschidă automat în cazuri de calamităţi, incendii, cutremure etc. „Costurile ar creşte cu 5-7%, în funcţie de mărimea ansamblului rezidenţial, dacă s-ar introduce aceste sisteme”, a declarat Vlad Stanislav, director general GEZE. Acesta a adăugat că blocurile noi arată mai frumos, au balcoane mai mari şi loc de parcare, însă, în rest, nu diferă cu nimic de cele vechi. De vină este legislaţia, care permite existența cartierelor neprotejate la eventualele dezastre.

Dezvoltatorii de proiecte rezidenţiale fac economii la sânge din dorinţa de a fi competitivi la nivel de costuri. Sunt preocupaţi ca ansamblul să arate bine, să aibă faţade frumoase, dar nu sunt interesaţi de sistemele de siguranţă, care însă ar putea salva vieţi.
 

×