x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi Case ieftine în Statele Unite

Case ieftine în Statele Unite

de Daniela Ivan    |    04 Apr 2008   •   00:00
Case ieftine în Statele Unite

Grecia, Spania, Florida şi Dubai sunt doar câteva dintre zonele în care românii îşi pot cumpăra direct o casă de vacanţă.

IMOBILIAR - Românii descoperă locuinţele de vacanţă


Grecia, Spania, Florida şi Dubai sunt doar câteva dintre zonele în care românii îşi pot cumpăra direct o casă de vacanţă.

Românii caută locuinţe în Orlando (Florida) sau Costa Blanca (Spania), după ce au constatat că acestea au preţuri apropiate de cele din România. Ceva mai scumpe sunt apartamentele în Dubai şi în Grecia, însă nu cu prea mult. Garsonierele şi apartamentele sunt folosite drept case de vacanţă, iar apoi sunt scoase la închiriere prin agenţiile imobiliare locale.

Florida, o oportunitate. După criza imobiliară din America, românii pot constata că preţurile din Bucureşti sunt similare, poate chiar mai mari, decât cele din Florida, principala destinaţie turistică din lume. Un apartament cu două camere în centrul oraşului Orlando poate fi achiziţionat cu suma de 62.000 de euro, preţ negociabil. Locuinţa are 40 de metri pătraţi şi este construită în anul 2002, conform ofertei ce va fi prezentată de compania Ten-global, LLC la Târgul Naţional Imobiliar (TNI), ce va avea loc în perioada 17-20 aprilie la Bucureşti. Un apartament un pic mai mare, de 52 de metri pătraţi, costă 118.000 de euro şi este construit în 2006. O altă ofertă este un townhouses cu trei camere, cu o suprafaţă de 129 de metri pătraţi, amplasat lângă atracţiile turistice ale oraşului, care costă 104.000 de euro. Conform estimărilor agenţilor imobiliari din Florida, apartamentul poate fi închiriat cu 900 de euro/ lună. “Este o noutate absolută prezenţa în România a unei companii ce reprezintă interesele câtorva agenţii imobiliare din Florida. Vizitatorii pot lua contact pentru prima dată în România cu oferte imobiliare directe din Statele Unite”, a declarat Adrian Bercea, director general BDOBC Business Center, compania care organizează TNI.

 

Lux în Dubai. Şi investiţiile imobiliare în Dubai sunt profitabile, valoarea unei proprietăţi crescând anual cu 25%, conform Dubai Investments, prima firmă din România specializată în consultanţa investiţiilor imobiliare în Dubai. Aceasta oferă oportunităţi de investiţii în 15 proiecte imobiliare majore din Dubai, precum şi la luxoasele vile Al Barari. Preţurile apartamentelor variază în funcţie de zonă, de proiectele de dezvoltare din care fac parte şi sunt cuprinse între 1.600 de euro/mp şi 5.000 euro/ mp. De exemplu, un studio cu suprafaţa utilă de 38 de metri pătraţi poate fi cumpărat cu 64.500 de euro, iar un apartament de 94 de metri pătraţi poate fi achiziţionat cu 170.000 de euro.


Europa. Românii sunt interesaţi şi de Costa Calida şi Costa Almeria din Spania, dar şi de locuinţe în zona Halkidiki (Grecia). În zona turistică a coastei de sud a Spaniei cele mai ieftine locuinţe sunt apartamentele în blocurile noi, cu un dormitor, al căror preţ începe de la 67.000 de euro. Şi Grecia este o locaţie râvnită. Un apartament de 60 de metri pătraţi în Kavala costă 74.000 de euro, iar unul de 76 de metri pătraţi într-o vilă lângă Muntele Olimp ajunge la 185.000 de euro.

×
Subiecte în articol: metri dubai pătraţi imobiliar