x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi Cathedral Plaza are autorizaţie de construcţie

Cathedral Plaza are autorizaţie de construcţie

30 Oct 2009   •   00:00

Millennium Building Development, dezvoltatorul Cathedral Plaza, îşi exprimă regretul în legătură cu acţiunile Arhiepiscopiei care perturbă liniştea oraşului şi a locuitorilor din zona învecinată. Cu această ocazie precizează că autorizaţia de construcţie este valabilă pe toată durata de execuţie a lucrărilor.

„În ultima săptămâna, activitatea companiilor şi instituţiilor din zonă - inclusiv şcolare -, dar şi liniştea locuitorilor din zonă a fost perturbată de iniţiativa monseniorului Ioan Robu de a bate fără încetare clopotele Catedralei Sf. Iosif, ca o încercare de a face presiuni asupra autorităţilor, în plină campanie pentru alegerile prezidenţiale", se arată într-un comunicat al companiei Millennium Building Development. Millennium Building Development îşi exprimă regretul pentru situaţia creată şi face din nou precizări legate de ultimele acţiuni care privesc Cathedral Plaza.

„Reamintim în acest context de decizia irevocabilã a Curţii de Apel Ploieşti din 25.06.2009, care a respins solicitarea de anulare a autorizaţiei de construcţie a complexului "Cathedral Plaza". În consecinţă, autorizaţia de construcţie pe care o deţinem este valabilă pe toată durata de execuţie a lucrărilor, de 36 de luni, din care s-au consumat efectiv 18 luni", spun reprezentanţii Millennium.

Proiectul Cathedral Plaza al Millennium Building Development a fost autorizat de Primăria Sectorului 1, în 24 februarie 2006. Lucrările au fost începute în data de 23 martie 2006. În aprilie 2006, autorizaţia de construcţie a fost contestată în instanţă de reprezentanţii Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Bucureşti, procedurile juridice
derulându-se timp de aproximativ trei ani. Din iulie 2007, lucrările au fost întrerupte până la soluţionarea definitivă a cauzei, prin decizia irevocabilă a Curţii de Apel menţionată anterior.

"În aceste condiţii, dorim sã subliniem încă o datăfaptul că autorizaţia noastră de construcţie este perfect valabilă, situaţie confirmată şi de autoritatea emitentă -Primăria Sectorului 1, de cãtre Prefectura Municipiului Bucureşti şi de Primăria Generală a Capitalei. Ne exprimăm în continuare surprinderea faţă de declaraţiile critice exprimate în presă de aceeaşi Arhiepiscopie Romano-Catolică, prin vocea monseniorului Ioan Robu, privind schimbările operate de compania noastră fără a se menţiona la solicitarea cărei entităţi acestea au fost operate", se mai arată în comunicatul citat.

×
Subiecte în articol: imobiliar