x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi China a construit cei mai mulți zgârie-nori din istorie într-un singur an

China a construit cei mai mulți zgârie-nori din istorie într-un singur an

13 Dec 2018   •   23:35
China a construit cei mai mulți zgârie-nori din istorie într-un singur an

China a construit mai mulți zgârie-nori în 2018 decât orice altă țară din lume, în orice perioadă. Conform CNN, 88 de clădiri de peste 200 de metri au fost construite în orașele Chinei anul acesta.

Numărul este un nou record pentru construcția anuală de clădiri înalte într-un singură țară. China a construit de șapte ori mai multe clădiri decât locul secund, Statele Unite, cu 13 zgârie-nori.

Clădirile uriașe au devenit tot mai răspândite în ultimul deceniu. Global, numărul de clădiri mai înalte de 200 de metri a scăzut la 143 anul acesta (cu 4 mai puține decât recordul all-time din 2017), dar este al doilea cel mai mare număr din istorie.

Tot China găzduiește și cea mai înaltă clădire din 2018 – Beijing Citic Tower. Cunoscută drept China Zun – după forma sa de sticlă de vin antică – structura de 528 de metri este acum a opta din lume la înălțime.

În Statele Unite, San Francisco și Miami și-au terminat cele mai înalte clădiri: Salesforce Tower, 326 de metri și Panorama Tower, 252 de metri.

×
Subiecte în articol: China zgarie-nori