x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi Cum să îţi închiriezi rapid locuinţa

Cum să îţi închiriezi rapid locuinţa

15 Oct 2018   •   18:50
Cum să îţi închiriezi rapid locuinţa

Dacă ai un apartament liber pe care vrei să îl închiriezi, trebui să ştii câteva reguli de bază înainte de a lua această decizie. În primul rând, casa trebuie să fie curată-lună. Mulţi proprietari fac acesta greşeală, iar potenţialii clienţi renunţă din prima.

Şi reparaţiile sunt foarte importante. Mare atenţie la ţevile care curg, la instalaţia electrică, la obiectele sanitare defecte sau parţial defecte. Totul trebuie să fie funcţional în locuinţa ta atunci când primeşti clienţi la vizionare. Preţul corect se stabileşte în funcţie de mai multe aspecte. În primul rând, contează zona în care e amplasată locuinţa, dacă apartamentul se află în apropierea mijloacelor de transport în comun, a unei pieţi sau complex comercial, a unui spital sau policlinici. Şi dotările apartamentului contează: dacă e izolat termic, dacă are balcon, etajul este iarăşi de luat în calcul. Apoi, trebuie să ţii cont de sumele pe care le plăteşti lunar la întreţinere. Dacă iarna ai o întreţinere mare, atunci preţul chiriei ar trebui să fie mai mic. În schimb, dacă întreţinerea este mică, chiria poate fi mai mare. Pentru a stabili o sumă corectă, va trebui să te interesezi care este preţul zonei. Specialiştii ne sfătuiesc să căutăm chiriaşi în rândul rudelor, cunoştinţelor, prietenilor şi colegilor de la serviciu. Este mai sigur aşa deoarece o recomandare venită din partea unei persoane pe care o cunoaştem este mai mult decât binevenită. Bineînţeles, putem da un anunţ în ziare sau pe internet, dar trebuie să fim foarte atenţi la persoanele care se declară interesate, sau o agenţie imobiliară.

Alege un agent imobiliar

În prezent, cea mai bună sursă de informații și anunțuri se găsește pe internet. De obicei, agențiile imobiliare acreditate oferă condiții bune pentru închirierea unui apartament, la care se adaugă și personalul bine pregătit și o baza mare de oferte din piață. Un agent care are experiență va ști să încadreze și vei obține un plus de siguranță pentru tranzacția pe care o vei face, prin respectarea prevederilor legale.

 

Lipsa fotografiilor, calitatea slabă sau numărul mic și limitat doar la o parte a locuinței pot afecta timpul pe care proprietatea îl petrece pe piață, mai ales în contextual în care multe proprietăți stau bine la acest capitol și atunci o bună parte din potențialii chiriași.

 

×