x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi FOTO Cum vor arata stadioanele CM 2022, din Qatar

FOTO Cum vor arata stadioanele CM 2022, din Qatar

24 Iul 2018   •   14:28
FOTO Cum vor arata stadioanele CM 2022, din Qatar

Va fi primul Campionat mondial de fotbal care se va desfasur iarna si in Orientul Mijlociu. Pana in prezent, viitoarele gazde ale competitiei cu balonul rotund au anuntat contructia a opt stadioane noi.

LUSAIL

Stadionul Lusail va gazdui inclusiv ceremoniile de deschidere si inchidere a Cupei Mondiale din 2022. Principala element specific al arenei cu o capacitate de 80.000 de locuri va fi sistemul de racire pasiva. Potrivit estimarilor, lucrarile de constructie vor fi finalizate in 2021. 

Stadionul face parte din megaproiectul orasului Lusail, in valoare de 45 de miliarde de dolari. Viitoarea asezare se va intinde de-a lungul Golfului Persic. Pentru cei 450.000 de locuitori vor fi ridicate 25.000 de imobile rezidentiale si 22 de hoteluri. 

AL-WAKRAH

Conceput de biroul de arhitectura Zaha Hadid, stadionul va putea gazdui primele activitati sportive in 2019. Are poate primi pana la 40.000 de spectatori, dar dupa CM-2022, partea superioara a tribunelor va fi demontata, reducand campacitatea la 20.000 de locuri. 

Al-Wakrah va deveni parte a unui impunator complex multifunctional, unde, pe langa stadionul propriu-zis vor functiona restaurante, birouri, magazine, un aqua-parc si un centru sportiv. 

AL SHAMAL

Stadionul isi va etala silueta inedita nu departe de Bahrein, la doar 30 de minute de mers cu masina. 

Prin forma si finisaj, Al Shamal duce cu gandul la barca traditionala a locului, dau. Stadionul va dispune de un dig propriu, iar pana acolo se va putea ajunge cu ambarcatiuni-taxi. 

AL GHARAFA

Arena Al-Gharafa va fi construit cu tribune superioare detasabile. In varianta marita, stadionul va putea primi pana la 45.000 de spectatori, iar in versiune micsorata numai 20.000. 

Benzile colorate care vor impodobi fatada stadionului simbolizeaza multinationalitatea campionatului de fotbal, pritenia si colaborarea intre toate tarile participante. 

RAS ABU ABOUD

Inedit

Arhitectii spanioli au inventat un concept absolut inedit de stadion. Ras Abu Aboud, o arena pentru 40.000 de locuri, va fi asamblat din containere de marfa, iar dupa inchiderea Mondialului va fi demontat in parti componente. 

Elementele folosite pentru amenajarea stadionului vor fi reutilizate pentru alte proiecte sportive, iar terenul propriu zis va fi transformat in parc pentru localnici. Astfel, Qatar promoveaza ideea unor constructii ecologice, rezistente. 

AL RAYYAN

Al Rayyan va reprezenta varianta modernizata a stadionului Ahmed bin Ali. Lucrarile de reconstructie au demarat deja in 2016 si se vor incheia, conform graficului de lucru, in 2019. Noua arena va putea gazdui 40.000 de iubitori ai sportului cu balonul rotund. Dupa incheierea turneului, jumatate dintre locuri vor fi demontate.

Specificul acestei arene va fi reprezentat de un urias ecran media care va inconjura, practic, intreaga fatada a stadionului - peste 39.000 de metri patrati. 

AL KHOR

Scoica

Stadionul va fi ridicat pe malul Golfului Persic si va avea o capacitatea maxima de 40.000 de locuri, cu aducerea ei la jumatate dupa inchiderea competitiei. 

Prin aspectul sau exterior, Al Khor seamana cu o uriasa scoica de mare. 

STADIONUL INTERNATIONAL KHALIFA

De fapt, este un stadion mai vechi, dar reconstruit. Elementul distinctiv il constituie fatada, inspirata din acoperamantul de cap pentru barbati, tradiotional in Qatar. 

×