x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi Fascinant! O biblicoteca din China cu o arhitectura ... inselatoare!

Fascinant! O biblicoteca din China cu o arhitectura ... inselatoare!

22 Noi 2017   •   18:53
Fascinant! O biblicoteca din China cu o arhitectura ... inselatoare!

Deschisa luna trecuta, aceasta biblioteca i-a fascinat imediat pe toti, de la internautii din intreaga lume, la vizitatorii absolut incantati de impresia creata de interiorul edificiului.

 

Dotata cu o arhitectura futurista, aceasta biblioteca din China, inaugurata luna trecuta, a facut senzatie pe internet si nu numai. O singura problema: sunt prea putine carti din cauza rafturilor albe care se ridica in spirala pana in inaltul imensului atrium.

De la sol pana in tavan, lucrarile par asezate pe etajere de zeci de metri, dar, in mare parte, nu este vorba decat de o iluzie optica.

Fotografiile bibliotecii din Binhai i-au consternat pe internauti atat in China, cat si in strainatate. Presa a catalogat-o deja drept "cea mai frumosa din lume" sau "visul oricui iubitor de lectura". La fiecare sfarsit de saptamana, o mare de oameni se agita pe cele sase etaje ale cladirii din Tianjin, metropola situata la 120 de kilometri sud-est de Beijing.

Conceput de firma olandeza MVRDV, edificiul contine un urias auditoriu sferic, care seamana cu irisul unui ochi cand este privit din exterior.

Biblioteca numara in prezent 200.000 de volume si spera sa ajunga la 1,2 milioane. Dar, potrivit celor care au intrat in cladire, "exista o mare diferenta intre fotografii si realitate".

×