x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi Fostul director Apple își vinde smart-locuința din California pentru fabuloasa sumă de 35 milioane de dolari

Fostul director Apple își vinde smart-locuința din California pentru fabuloasa sumă de 35 milioane de dolari

28 Sep 2015   •   10:57
Fostul director Apple își vinde smart-locuința din California pentru fabuloasa sumă de 35 milioane de dolari
Fostul director executiv Apple, Michael Barnick, a cheltuit milioane de dolari pentru a-și construi și decora casa visurilor sale, iar acum o scoate la vânzare.

Conform The Wall Street Journal, construcția casei a fost demarată în 2005, când Barnick a început să proiecteze mai multe sisteme automatizate, desprinse din viitor.

Când construcția a fost finalizată - abia acum câteva săptămâni - fostul director și-a dat seama că nu mai are nevoie de locuința de aproximativ 1000 m2, întrucât copiii lui au crescut.

Localizată în Santa Barbara, California, casa este scoasă la vânzare la prețul de 35 de milioane de dolari, Barnick declarând cu sinceritate că a cheltuit „doar” 30 de milioane.

În ciuda faptului că nu a locuit niciodată în acea casă, antreprenorul s-a folosit de aceasta. Procesul de design l-a învățat numeroase lucruri despre tehnologizarea și automatizarea locuințelor, fondând compania Quantum Integration care se ocupă de instalarea sistemelor „smart” în casele oamenilor. 

×