x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi FOTO Cum arata prima resedinta subacvatica din lume!

FOTO Cum arata prima resedinta subacvatica din lume!

20 Apr 2018   •   10:39
FOTO Cum arata prima resedinta subacvatica din lume!

In Insulele Maldive a inceput constructia primei resedinte subacvatice din lume, care va fi amenajata pe fundul Oceanului Indian.

 

Vila va deveni parte a statiunii de odihna Conrad Maldives Rangali Island si isi va deschide portile la sfarsitul acestui an. Un proiect care a necesitat investitii de 15 milioane de dolari.

Resedinta a fost gandita de seful companiei Crown, Ahmed Salim, realizarea ei fiind incredintata firmei din MJ Murphy Ltd, din Noua Zeelanda, specializata in tehnologii subacvatice.

Vila a primit numele Muraka, in traducere coral. E adevarat, nu este primul hotel care-si invita clientii sa locuiasca sub apa, dar dezvoltatorul proiectului sustine ca, de data aceasta, este vorba de o locuinta completa. Cladirea este prevazuta cu doua nivele - unul deasupra apei, altul la o adancime de cinci metri.

La etajul superior, cel de la suprafata, se afla un dormitor, o baie, o sala de sport, o camera de serviciu si alta pentru angajatii serviciului de paza, alaturi de un salon, o bucatarie, bar si o sufragerie cu iesire pe terasa.

La capatul opus al vilei se afla zona de odihna, cu piscina. Tot aici mai este prevazut al doilea dormitor cu pat king size si o baie cu vedere panoramica spre ocean. In total, Muraka poate gazdui noua oaspeti. Muraka nu este singurul obiectiv subacvatic din cadrul statiunii Conrad Maldives Rangali Island. De 13 ani, aici functioneaza restaurantul Ithaa, amplasat tot pe fundul oceanulu.

×