x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi Gatwick va fi vândut companiei franceze Vinci Airports

Gatwick va fi vândut companiei franceze Vinci Airports

27 Dec 2018   •   14:30
Gatwick va fi vândut companiei franceze Vinci Airports

Grupul francez Vinci Airports a anunţat joi achiziţionarea unei participaţii de 50,01% în aeroportul londonez Gatwick, al doilea ca mărime din Marea Britanie, pentru aproximativ 3,22 miliarde de euro (2,9 miliarde de lire sterline), transmit Reuters, AP, Bloomberg şi site-ul cityam.com. 

În urma tranzacţiei, care ar urma să fie finalizată în primul semestru din 2019, Gatwick devine cel mai mare aeroport din reţeaua deţinută de Vinci, care ar urma să se extindă, ajungând la 46 de aeroporturi în 12 ţări, inclusiv Franţa, Portugalia şi Japonia. "Este o oportunitate rară să achiziţionezi un raport de asemenea mărime şi calitate", se arată într-un comunicat al companiei franceze. 

Anul acesta Vinci a cumpărat portofoliul Airports Worldwide, care-i permite să intre pe piaţa din SUA şi să se extindă în Europa. 

Restul participaţiei de 49,99% în Gatwick va fi gestionat de Global Infrastructure Partners, a anunţat Vinci. 

Preşedintele Gatwick, Sir David Higgins, care alături de echipa sa va continua să conducă aeroportul, a afirmat că tranzacţia "reprezintă un vot de încredere în Gatwick şi în potenţialul său", în urma majorării investiţiilor pentru a-şi extinde activitatea către 228 de destinaţii. 

Anual, aproximativ 46 de milioane de pasageri tranzitează Gatwick către şi din 74 de ţări. Aeroportul, care are 24.000 de angajaţi, este al optulea cel mai aglomerat din Europa după numărul de pasageri. 

Vânzarea vine la o săptămână după ce toate zborurile au fost suspendate pe aeroportul Gatwick, în urma prezenţei unei drone suspecte, ceea ce a provocat haos în rândul pasagerilor care nu au mai putut ajunge la timp la destinaţiile lor de Crăciun.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Gatwick vinci airports