x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi IMOBILIARE - 14.000 de case noi de vînzare la tîrg

IMOBILIARE - 14.000 de case noi de vînzare la tîrg

de Daniela Ivan    |    19 Sep 2008   •   00:00
 IMOBILIARE - 14.000 de case noi de vînzare la tîrg

Investitorii imobiliari speră să dea lovitura şi să vîndă din locuinţele pe care le construiesc la Tîrgul imobiliar TIMON. Preţurile rămîn însă foarte ridicate.



Investitorii imobiliari speră să dea lovitura şi să vîndă din locuinţele pe care le construiesc la Tîrgul imobiliar TIMON. Preţurile rămîn însă foarte ridicate.

Dezvoltatorii apelează la tot felul de tehnici de marketing pentru a-şi atrage clienţii. Deocamdată nu par dispuşi să reducă
şi din preţuri, ci doar să ofere cadouri de genul un loc de parcare, o bucătărie gata mobilată ori acces gratuit la piscina sau sala de fitnes din complex. Însă vizitatorii spun că preţurile sînt foarte mari şi susţin că nu prea sînt atraşi de aceste cadouri, ci ar prefera reduceri de preţuri. "Sîntem într-o perioadă de maturizare a pieţei imobiliare din România, moment care se transpune şi în formatul tîrgurilor imobiliare. Totodată, pot spune că sîntem într-un moment în care vom vedea cu adevărat cîţi români şi cîţi străini sînt interesaţi de achiziţii imobiliare", a declarat directorul companiei Admedia Consulta, Vlad Vlăsceanu, organizatorul Tîrgului Imobiliar Naţional.

Preţuri

Cea mai ieftină locuinţă din cadrul tîrgului este o garsonieră din cadrul proiectului BlackSea View din Satrun care costă 32.900 de euro, plus TVA, iar cele mai ieftine garsoniere din Bucureşti sînt cele cuprinse în proiectul Bragadiru Lake Project (52.000 euro) şi Confort City (55.700 euro).

Minimele de preţ pentru apartamentele de două camere sînt situate între 72.000 euro şi 80.000 de euro, iar cea mai ieftină vilă are trei camere şi este situată în proiectul Green Life, fiind comercializată la un preţ de 89.000 euro plus TVA. Cele mai mari preţuri sînt cele ale penthouse-urilor şi duplexurilor din proiectele exclusiviste şi care sînt cuprinse între 400.000 de euro şi 800.000 de euro.

Sfaturi

Dezvoltatorul imobiliar Obor Towers, susţinut de banca Volksbank, a găsit o soluţie care să evite panica ultimelor
luni din sistemul de creditare: "Oricine doreşte să cumpere o locuinţă în noul complex imobiliar Obor Towers trebuie doar să obţină aprobarea de la bancă pînă la data de 6 octombrie şi scapă de aplicarea noilor norme BNR. Clientul va plăti, de fapt, respectiva sumă de bani în decembrie 2009, atunci cînd se va muta în noua locuinţă. Tot ce îi rămîne de făcut acum este să plătească un avans de 25% şi să depună cererea de creditare", a declarat George Dimitriu, şeful departamentului de vînzări de la Obor Towers.

Case la Ştefăneşti

Turcii de la Opus Land Development, dezvoltatorul complexului Cosmopolis din Ştefăneşti, şi-au extins linia de creditare de la 30 milioane euro la 50 de milioane de euro. "Preţurile apartamentelor încep de la 80.000 de euro, fără TVA. Clienţii vor plăti pe lună o rată de 500 de euro pe o perioadă de 20 de ani, dacă plătesc avansul de 25%", a spus directorul general al GarantiBank, Berat Icinsel.

Locuinţe la cheie

Proiectul imobiliar Emerald Residence, dezvoltat de firma Brooklyn Investment, a fost inaugurat aseară. Situat pe malul Lacului Tei, complexul este format din 12 imobile care totalizează 280 de apartamente cu două, trei şi patru camere. Cei care doresc să se mute într-un apartament nou la cheie pot să meargă să viziteze complexul, care mai are încă apartamente nevîndute.

×
Subiecte în articol: sînt imobiliar