x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi Inflaţie de apartamente noi la vânzare

Inflaţie de apartamente noi la vânzare

de Daniela Ivan    |    08 Oct 2009   •   00:00

Preţul locuinţelor noi au atins minimul şi sub această valoare nu vor mai scădea, consideră organizatorii târgului Timon. Preţul mediu pe metru pătrat se situează puţin sub 900 euro.



Analizand cele 4.080 de unitati locative disponibile am obţinut un preţ mediu/mp puţin sub 900 euro/mp, cu 45% mai puţin faţă de nivelul maxim de 1.647 euro/mp. Consider că sub acest nivel preţurile nu pot scădea" , a opinat Vlad Vlăsceanu, organizatorul celei de-a doua ediţie din acesată toamnă a Timon.

La târg sunt disponibile 150 de proiecte anunţate în Bucureşti , din care 65% au mari şanse de finalizare, ceea ce înseamnă că, în 2011, vom avea un stoc de 17.235 locuinţe noi în Bucureşti, din care 47% (8.031 locuinţe) mai sunt disponibile în acest moment. Timon se desfăşoară în perioada 8-11 octombrie la World Trade Center, din capitală.

OFERTE PENTRU PRIMA CASĂ
Un alt târg Condominium îşi va deschide porţile pe 15 octombrie la Sala Palatului, în capitală. Dezvoltatorii şi-au pus speranţa într-o dezmorţire a vânzărilor, după o lungă perioadă de stagnare. În căutarea soluţiilor de ieşire din acestă zonă de incertitudine a pieţei, marcată de efectele crizei financiare, atât dezvoltatorii, cât şi instituţiile financiare îşi modelează ofertele după regulile programului „Prima Casă", o gură de aer pentru ofertele imobiliare destinate clasei medii.

La manifestare vor fi prezente şi proprietăţi de vacanţă pe Costa del Sol, Spania, unde există multe locuinţe în ansamblurile rezidenţiale lovite de criză. Ca să le vândă dezvoltatorii promit discounturi, pornind de la 7 % şi ajungând până la 40 %.

×
Subiecte în articol: apartamente inflatie