x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi Investiţii de 100 milioane €

Investiţii de 100 milioane €

de Daniela Ivan    |    12 Apr 2010   •   00:00

Investitorii speculatori au cumpărat proprietăţi comerciale - birouri, centre comerciale şi spaţii industriale - de circa 100 de milioane de euro, în primul trimestru al anului. Valoarea este cu mult peste cea realizată în 2009.

"Fondurile oportuniste caută proprie­tăţi de calitate, în locaţii prime, cu venituri garantate pe termen lung, respectiv mai mult de cinci ani", a declarat Cristian Ustinescu, director de investiţii DTZ Echinox. Aceşti cumpărători doresc să achi­zi­ţi­o­neze proprietăţi cu valori mai scăzute, în segmentul de preţ de 3-10 milioane euro, sau cei care urmăresc să obţină rate interne de recuperare de peste 20%.


MARII JUCĂTORI MAI AŞTEAPTĂ
Investitorii instituţionali, cum ar fi fondurile de investiţii germane, vor aştepta cel mai probabil până în 2011 pentru noi achiziţii în România. Ei se vor limita la a prospecta din nou piaţa din România şi poate în trimestrul unu sau doi de anul viitor vor şi cumpăra.

Nu este şi cazul investitorilor speculativi care caută în acest moment randamente foarte ridicate ale investiţiilor făcute, iar de cele mai multe ori acestea nu pot fi obţinute decât în cazul proiectelor de dezvoltare sau în cazul în care veniturile din chirii pot fi crescute substanţial, spun analiştii de la DTZ Echinox. Ei apreciază că anul 2010 ne aduce o stabilizare a valorilor, poate o uşoară apreciere, care însă depinde de foarte mulţi factori.

×
Subiecte în articol: imobiliar