x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi Joi, 22 octombrie, începe tiMON - cel mai mare târg imobiliar

Joi, 22 octombrie, începe tiMON - cel mai mare târg imobiliar

de Daniela Ivan    |    21 Oct 2015   •   14:56
Joi, 22 octombrie, începe tiMON - cel mai mare târg imobiliar

Mâine începe tiMON! Organizatorii promit peste 20.000 locuinţe noi în Bucureşti şi în ţară şi oferte cu până la 15% sub preţul pieţei.
”Oferta este extrem de diversificată, de la locuinţe amplasate în zone ultracentrale şi centrale, care au preţuri începând cu 52.000 euro, până la apartamente în zone semicentrale şi mai spre periferia oraşului, caz în care preţurile medii coboară până la 33.000 euro (Tineretului) sau la 20.000 euro în zone ca Ghencea, Uverturii , Berceni sau Titan Pallady”, a declarat Vlad Vlasceanu, directorul tIMOn.

Acesta a mai precizat că cea mai mare parte a ofertei se adresează clasei de mijloc, fiind conformă cu puterea de cumpărare şi se situează cu până la 15% sub preţul pieţei. Cea mai ieftină locuinţă care poate fi cumpărată este într-un container maritim şi costa 9.000 euro, dar exista şi o serie de oferte imobiliare exclusiviste care pot ajunge la câteva sute de mii de euro.

De exemplu, un apartament de 3 camere cu o terasă de peste 100 mp este oferit spre vânzare la preţul de 298.000 euro tva inclus, în timp ce proprietatea cea mai scumpă este reprezentată de un apartament terasat vândut la 468.500 euro + tva.

Vizitatorii tIMOn vor beneficia de oferta a peste 140 de companii imobiliare şi instituţii bancare, având astfel posibilitatea să compare ofertele de locuire din peste 250 de proiecte imobiliare, ansambluri rezidenţiale sau blocuri noi, potrivit unui comunicat de presă. Un număr de 30 de expozanti, o treime din participanti, vor fi prezenti exclusiv doar în cadrul tIMOn, iar circa 31 de proiecte noi rezidenţiale cuprinzând apartamente şi vile, totalizând peste 2.000 de unităţi care sunt lansate în premieră pe piaţa imobiliară românească.

Doar aceste proiecte vor atrage investiţii de peste 100 de milioane de euro. Noile proiecte care vor fi lansate la tIMOn marchează revenirea unor noi dezvoltatori pe piaţa locală, care au înghetat planurile din cauza crizei, cum ar fi grupul israelian Dimri. Grupul vrea să dezvolte peste 1.000 de locuinţe în Ghencea, in condiţiile în care înainte de criză anunta proiecte atât în Bucureşti, cât şi în Ploiesti.

Şi dezvoltatorul spaniol Gea Internaţional reia construcţia complexului Laguna Residence, îngheţat în ultimii ani. De asemenea, o serie de dezvoltatori cu experienţă pe piaţa locală, continua investiţiile cu proiecte noi, în zone mai bune, aşa cum este cazul dezvoltatorilor Militari Residence. 

×
Subiecte în articol: timon targ imobiliar