x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi La Dubai, resedinte de lux pentru noii bogati ai lumii!

La Dubai, resedinte de lux pentru noii bogati ai lumii!

05 Dec 2017   •   19:30
La Dubai, resedinte de lux pentru noii bogati ai lumii!
Sursa foto: Kpf Associates

In Emirat, sunt numeroase proiectele imobiliare derulate pentru Expozitia universala din 2020. Spre exemplu, Atlantis, un urias proiect de 1,4 miliarde de dolari, conceput de un arhitect american si decorat de o frantuzoaica.

 

Sunt suficiente cateva ore petrecute in holul unui hotel din Dubai privindu-i pe clienti, pentru a a intelege ca, aici, este o alta lume. Venind pentru prima data in emirat, vizitatorul european va fi cu siguranta uluit de diversitatea nationalitatilor, de modul lor de a calatori, de a trai.

Anul trecut, Dubai a gazduit 15 milioane de turisti, iar in 2020, emiratul spera sa primeasca 20 de milioane. In fata unei asemenea provocari, Dubai a angajat eforturi substantiale de a atrage, din intreaga lume, talente in finante, tehnologii sau mass-media. Care au nevoie de locuinte.

Plecand de la aeroport, intelegi imediat ca aceasta lume este in plina constructie. La tot pasul, panouri luminoase lanseaza oferte pentru toate gusturile. "Apartamente cu doua camere situate nu departe de de canalul din Dubai. Pretul poate fi achitat in sase ani, incepand de la 300.000 de euro".

Sau "achitati 20% si va puteti muta in noua dumneavoastra vila de lux din Damac Hills. Restul poate fi platit in decurs de trei ani", precizeaza oferta. Intr-un centru comercial mai poate fi vazuta, de asemenea, o macheta uriasa, cu precizarea ca, investind intr-una dintre insulele artificiale ale The World, profitul va fi unul astronomic.

Palm Island, insula sub forma de palmier, este pe punctul de a rasari din pamant. Cu cele 46 de etaje ale sale, imobilul va avea o inaltime de 192 de metri si va necesita 225.000 metri cubi de beton. Pe santierul Residences Atlantis se lucreaza zi si noapte, 24 de ore din 24. Livrarea a fost anuntata pentru trimestrul trei din 2019.

"Este un proiect complex din cauza decalajului de volume", a explicat un membru al echipei. Cine sunt operatorii acestui proeict de 1.4 miliarde de dolari? Fondul de investitii al emiratului, ICD, Investment Corporation of Dubai, grupul Kerzner si compania Knight Frank.

×
Subiecte în articol: dubai arhitectura proiecte imobiliare