x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi Ne umplem de autostrăzi anul viitor

Ne umplem de autostrăzi anul viitor

de Adrian Stoica    |    21 Noi 2016   •   11:10
Ne umplem de autostrăzi anul viitor
Sursa foto: Daniel Stoenciu

Ministrul Transporturilor, Petru Sorin Buşe, susţine că până la sfârşitul acestui an vor mai fi inauguraţi 15 km. de autostradă, iar anul viitor vor mai fi puşi pe hartă alţi 150 de km. În afară de cei 15 km.,  anul acesta vor mai fi finalizaţi nouă, dar ei nu vor fi şi funcţionali.

Porţiunea de autostradă de nouă kilometri face legătura între Gilău şi Nădăşelu de pe Autostrada Transilvaniei şi este aproape finalizată.  Petecul nu va putea fi utilizat decât cel mai devreme la sfârşitul anului viitor după ce va fi construit podul peste râul Someş, care va face legătura cu restul autostrăzii A3 şi nodul rutier de la Gilău.

 

O bucată pe Lugoj-Deva

 "Anul acesta vor mai fi inauguraţi 15 kilometri de autostradă Lugoj-Deva, lotul II, în jur de 15 decembrie. Am fost acolo, lucrările sunt avansate. Pentru 2017 este vorba de 150 de kilometri de autostradă, tronsonul Lugoj-Deva, Sebeş-Turda, plus Suplacu de Barcău -Borş, 26 de kilometri. Acum lansăm procesul de licitaţie pentru mai mult de 500 de kilometri de autostradă Tg. Neamţ-Iaşi-Ungheni, Craiova-Piteşti, Sibiu-Piteşti, loturile I şi II (…).", a spus ministrul.

 

Visul Comarnic-Braşov

Referitor la tronsonul Comarnic-Braşov, ministrul a precizat că s-au făcut o serie de analize şi au fost identificate şase surse potenţiale de finanţare. "Una este bugetul, dar nu este de preferat, apoi cea mai bună soluţie sunt fondurile de solidaritate europene, instituţiile financiare europene, marii investitori strategici, Parteneriatul-Public Privat, şi finanţările europene, a precizat ministrul Buşe.

Dan Costescu, fostul ministrul al Transporturilor din Guvernul Cioloş promitea în februarie  că până la sfârşitul lui se vor pune în funcţiune peste 75 de kilometri de autostradă

 

Inaugurări în 2017

A 1: Deva-Lugoj, Lot 3 - 21,2 km;

A 1: Deva-Lugoj, Lot 4 - 22,1 km;

A10: Sebeş+Turda, Lot 3 -17,3 km;

A10: Sebeş+Turda, Lot 4 - 24,3 km;

A1: Deva-Lugoj, Lot 2 – 11,6 km;

A10: Sebeş-Turda, Lot 1 -12,5 km;

A10: Sebeş-Turda, Lot 2 -16,3 km;

A 3: Câmpia Turzii - Tg. Mureş - 56,5 km;

A 3: Bucureşti – Centura Buc. - 3,3 km;

A 3: Bucureşti – Centura Buc. - 3,2 km;

A 3: Nădăşelu – Mihăieşti – 16,8 km;

×