x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi New York: O scara incredibila de 150 milioane dolari! VIDEO

New York: O scara incredibila de 150 milioane dolari! VIDEO

05 Ian 2018   •   06:59
New York: O scara incredibila de 150 milioane dolari! VIDEO
Sursa foto: Courtesy of Related/Oxford

Adevarata emblema pentru noul cartier din New York, Hudson Yards, monumentala scara va oferi vizitatorilor o perspectiva deosebita asupra raului Hudson si renumitului Manhattan. 

 

Este un santier al superlativelor. Hudson Yards este cel mai mare proiect imobiliar din Statele Unite, cu cel putin 16 blocuri turn construite simultan si care urmeaza sa fie predate viitoritorilor proprietari in 2019.

Angajat sa participe la acest efort urias, cabinetul britanic de arhitectura Heatherwick si-a asumat responsabilitatea de a crea ceva inedit, ceva de suflet, emblematic pentru aceasta parte din New York.

A aparut, astfel, proiectul oarecum nebunesc al unei structuri monumentale de 150 de milioane de dolari, botezata Vessel si alcatuita din 154 de scari si cel putin 2500 de trepte.

Aproximativ 75 de module prefabricate au fost aduse cu vaporul pana la Manhattan. Dar poate cea mai mare provocare a fost transportul acestora din port pana la santier.

Potrivit arhitectilor, Vessel este una dintre cele mai complexe structuri metalice din lume. Cu cele 16 etaje ale sale, scara labirintica, un veritabil parc public vertical, dezvolta un traseu de peste un kilometru.

Prinde viata

 

×