x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi Ofertă rezidenţială. Peste 5.000 de locuinţe în 200 de ansambluri

Ofertă rezidenţială. Peste 5.000 de locuinţe în 200 de ansambluri

de Daniela Ivan    |    24 Apr 2014   •   20:43
Ofertă rezidenţială. Peste 5.000 de locuinţe în 200 de ansambluri
Sursa foto: Dragos Savu/Intact Images
Locuinţele scoase la vânzare pornesc de la 21.500 de euro şi ajung la maximum 1,5 milioane de euro. Piaţa imobiliară se normalizează
Peste 5.000 de locuinţe finalizate în Bucureşti şi ţară, în mai mult de 200 de ansambluri rezidenţiale, sunt disponibile la târgul imobiliar naţional – tIMOn, cu preţuri pornind de la 21.500 de euro şi ajungând la un maxim de 1,5 milioane de euro.
“Apartamentele noi se vând la preţuri similare celor vechi, piaţa imobiliară se normalizează şi asistăm la reluarea creditării”, a declarat Vlad Vlăsceanu, directorul târgului.

Reduceri
Dezvoltatorii imobiliari îşi aşteaptă vizitatorii cu discounturi importante. La preţul minim, de 21.500 euro, este de vânzare o garsonieră în Sectorul 4, în timp ce cele mai ieftine apartamente de două camere au preţuri începând de la 26.500 euro (Sectorul 4 Bucureşti), iar cele de trei camere au preţuri de la 34.500 euro. Mulţi expozanţi oferă locuri de parcare, boxe sau bucătarii utilate, incluse în preţul de vânzare al locuinţei. Astfel, cumpărătorii pot face economii de până la 15.000 de euro doar din aceste facilităţi. Vizitatorii care vor achiziţiona un apartament într-unul din proiectele Adama, finalizate în cartierul Titan, respectiv Edenia şi Evocasa Optima, până la finalul lunii mai, beneficiază de discount-uri de până la 8.500 euro/apartament. Astfel, apartamentele de două camere din Edenia Titan aflate la ofertă specială au suprafeţe cuprinse între 49 şi 59 mp şi preţuri de 59.900 euro (TVA inclus), respectiv 69.900 euro (TVA inclus), reduse de la 65.500 euro şi 78.500 euro.
Agenţia Coldwell Banker Affiliates of Romania prezintă un serviciul de upgrade imobiliar, “Schimbă locuinţa ta veche cu una nouă”, care încurajează achiziţia unei proprietăţi noi achitând contravaloarea acesteia (integral sau parţial) cu preţul obţinut pe apartamentul vechi aflat în proprietate. Compania oferă asistenţă atât la vânzarea, cât şi la cumpărarea noii locuinţe, fără să perceapă comisioane.
“Oamenii sunt mult mai informaţi, ştiu ce vor exact, ştiu că preţul locuinţei nu înseamnă numai ceea ce plătesc dezvoltatorului, înseamnă timpul pierdut în trafic să îţi duci copilul la grădiniţă, la şcoală, să ajungi la serviciu, să ai un cost bun pentru întreţinere. La ora actuală, vorbim şi de o ofertă bancară echilibrată, cu dobânzi accesibile pentru creditele în lei, vorbim de rate similare cu chiria lunară”, a arătat Ion Cătuţoiu, managing partner în cadrul companiei de consultanţă imobiliară RealTime.

ANL reintră pe piaţă
Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) a vândut din octombrie până în prezent 380 de locuinţe prin “Prima Casă”, în valoare de 37 milioane de lei, aproape cât vânzările totale realizate de Agenţie între anii 2009 şi 2013. “De când Prima Casă a început să se adreseze şi cumpărătorilor de locuinţe de la ANL, am vândut 380 de locuinţe pentru tineri de până la 35 de ani”, a declarat directorul general al ANL, Dumitru Nancu. ANL este prezent la tIMOn pentru a promova proiectele noi prin credit ipotecar din localităţile Alba Iulia, Ploieşti, Alexandria, Buşteni, Mangalia, Câmpina, Timişoara şi Braşov.
Programul tIMOn este de joi până sâmbătă, între orele 10:00-20:00, iar duminică între orele 10:00-17:00. Biletul de intrare va costa 5 lei, iar organizatorii vor oferi cadou un voucher în valoare de 90 de lei pentru cumpărături pe un site de cărţi.

×