x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi Oprescu: Arena Naţională e sigură

Oprescu: Arena Naţională e sigură

de Dan Radu    |    02 Feb 2016   •   10:17
Oprescu: Arena Naţională e sigură

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a povestit că experţii UEFA au verificat lucrările realizate la Arena Naţională la sânge şi nu au găsit nimic în neregulă, adăugând că actualele preocupări legate de siguranţa stadionului sunt exagerate.
Sorin Oprescu spune că după tragedia din Clubul Colectiv toată lumea „suflă acum în iaurt”, însă arena bucureşteană şi acoperişul care nu are aviz de securitate la incendiu sunt sigure. „Este o poveste chestia asta cu acoperişul. Acoperişul e făcut după normele europene, este făcut de firma pe care am găsit-o acolo lucrând şi recunosc au lucrat foarte bine. Nu au existat niciun fel de discuţii, toate aprobările au fost luate.
Toate prerogativele au fost puse în funcţiune, când UEFA a venit şi a cercetat, îndrăznesc să spun aproape loc de loc, scările, evacuarea, am făcut exerciţii. În urma nenorocirii de la Colectiv, acum suflăm şi în iaurt. Poate e mai bine aşa", a declarat Sorin Oprescu. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă nu poate elibera aviz de securitate la incendiu pentru că materialul din care a fost realizat acoperişul retractabil nu este omologat în România.

Stadionul, încă în garanţie
Oprescu a adăugat că discuţiile despre costurile refacerii acoperilului sunt inutile, deoarece arena este încă în garanţie. „Vă rog să nu uitaţi că închiderea şi deschiderea ei sunt făcute după un protocol special, aprobările sunt luate de la Munchen. Oricum e în garanţie”, a adăugat fostul primar.
DNA a iniţiat o anchetă pentru a verifica modul în care modificările de proiect ale arenei au fost finanţate de primărie
 

×
Subiecte în articol: arena nationala Sorin Oprescu