x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi PIATA IMOBILIARĂ: Care au fost plasamentele preferate de companii în 2012

PIATA IMOBILIARĂ: Care au fost plasamentele preferate de companii în 2012

de IncomeMagazine    |    30 Dec 2012   •   09:40
PIATA IMOBILIARĂ: Care au fost plasamentele preferate de companii în 2012
Sursa foto: Mediafax

Cele mai importante tranzactii din 2012 pe piata imobilelor au fost legate de sectorul investitiilor in spatii de birouri. Produsele care au facut obiectul unei achizitii directe din partea fondurilor de investitii sunt complexul de birouri City Business Center din Timisoara, achizitionat de catre New Europ Property Investors (NEPI) si cladirea HQ Victoriei din Bucuresti, achizitionata de fondul elen Zeus Capital Partners. Pe langa aceste doua tranzactii putem aminti si preluarea cladirii Tower Center International de catre oamenii de afaceri Dragos Bilteanu si Ioannis Papalekas, precum si vanzarea cladirii Litexco Stirbey Center.

In aceasta categorie nu includem investitiile facute de retaileri atat pentru dezvoltare cat si pentru achizitia magazinelor proprii. De exemplu, Auchan a achizitionat magazinul din Pitesti, aflat in proprietatea NEPI, spun specialistii Capital Property Advisors.

Interesant de remercat este si faptul ca, pe fondul scaderii considerabile a diferentei intre pretul cerut de proprietari si cel oferit de catre dezvoltatori, în 2012 a revenit interesul pentru dezvoltarea imobiliara. Astfel, conform unei analize a companiei de consultanta imobiliara Capital Property Advisors, pe piata de investitii cumparatorii s-au orientat in 2012 catre produse generatoare de venit, in speta cladiri de birouri de calitate , inchiriate catre chiriasi cu o bonitate buna, la o chirie sustenabila si care prezinta un risc scazut in ceea ce priveste gradul de neocupare.

Citeste AICI intreaga analiza

Citeste si 
Băncile, îngenunchiate? Românii cu credite scapă de comisioanele abuzive
Cele 10 tari care stau pe mormane de aur
19 clauze abuzive din contractele bancare
Unde trebuie să lucrezi ca să primeşti o majorare de salariu

×
Subiecte în articol: tranzactii imobiliare